IN MISIUNE

  Metodele neconventionale de invatare a unei limbi straine dau rezultate


  Ascultati muzica: versurile melodiilor in limba pe care vreti sa o invatati sau sa o aprofundati sunt o metoda placuta prin care puteti retine cuvinte, dar si constructii frazale sau expresii informale care va ajuta sa aveti un discurs mai natural. Cautati melodii cu versuri poetice, pline de semnificatii, care va sprijina sa va deprindeti cu subtilitatile limbii pe care doriti s-o invatati.

  Vedeti filme: daca sunteti incepator, vedeti filme cu subtitrari in romaneste, pentru a nu pierde sirul povestii cand nu intelegeti o replica. Dialogul in limba straina va ajuta sa va imbunatatiti pronuntia si intonatia, pe langa castigurile la nivel de vocabular.

  Cititi etichetele si manualele tehnice: multe produse sunt importate sau au lista de ingrediente/instructiuni de folosire in limba care va intereseaza. Faceti un exercitiu de fiecare data cand va intoarceti de la cumparaturi. De cele mai multe ori, nu trebuie sa deschideti dictionarul; gasiti corespondentul in limba romana sau intr-un alt idiom cunoscut pe acelasi ambalaj sau in aceeasi carte tehnica.


  Jucati jocuri pe calculator: unele jocuri video au subtitrari in mai multe limbi, in general adresate persoanelor cu deficiente de auz. Selectati o subtitrare si, pe langa divertisment, va veti alege si cu informatii lingvistice, fara mari eforturi.


  Schimbati-va setarile telefonului mobil: metoda este mai adecvata pentru utilizatorii care au deja cunostintele de baza intr-o limba straina. Cu totii folosim telefonul de foarte multe ori intr-o zi, astfel incat expresiile, comenzile si cuvintele tehnice uzuale va vor intra rapid in vocabular.


  Toate acestea sunt metode complementare de exersare a unei limbi straine. Cel mai eficient mod de a structura logic, a retine si a sedimenta cunostintele straine este reprezentat de cursurile specializate.

  sursă www.eurolenguas.ro


   

  © 2015 Resurse pentru misiune