IN MISIUNE

  1 Corinteni 13 în variantă misionară


   

  {AF}

  Daca as vorbi in limba natiunii in care merg dar nu as avea dragoste, sunt doar o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. 


  Daca as purta hainele lor nationale, as intelege cultura, as respecta toate obiceiurile locale si daca as copia toate manierele astfel incat as putea fi luat drept localnic, dar nu as avea dragoste, nu sunt nimic. 


  Daca as da tot ce am saracilor, si mi-as consuma energia mea fara preget doar in lucrare, dar nu as avea dragoste, nu am castigat nimic. 


  Dragostea indura ore lungi de studiere a limbii si este ingaduitoare cu cei care rad de accentul tau. Dragostea nu ii invidiaza pe cei care au ramas acasa; dragostea nu inalta cultura proprie, nu se mandreste cu propria superioritate nationala. Nu se lauda cu privire la modul in care  facem lucrurile acasa, nu cauta propriile sale solutii, nu este usor provocata sa spuna despre frumusetea tarii din care vii, nu gandeste rau despre aceasta cultura noua. 


  Dragostea acopera toate criticile despre cultura ta de acasa, crede toate lucrurile bune despre aceasta cultura noua; cu incredere percepe ca fiind ACASA acest loc de lucrare, indurand toate inconvenientele. 


  Dragostea nu va pieri niciodara: dar acolo unde este antropologie culturala, aceasta va esua; acolo unde exista contextualizare va conduce la sincretism; acolo unde este lingvistica, se va schimba. Pentru ca stim doar o parte a culturii si lucram doar partial. Dar cand Hristos este reprodus in aceasta cultura atunci inadecventele noastre, vor fi nesemnificative. 


  Cand am fost in Marea Britanie (Korea, US, Romania), am vorbit ca si un britanic, am inteles ca un britanic, am gandit ca un britanic, dar cand am plecat din Marea Britanie, am dat la o parte lucrurile britanice. Acum ne adaptam cu stangacie la aceasta cultura. Dar El va locui in ea in mod intim; acum vorbesc cu un accent ciudat, dar El va vorbi inimii. 

   

  Si acum raman acestea trei: adaptare culturala, studiul limbii si dragostea. Dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA.{/AF}

   


   

  © 2015 Resurse pentru misiune