IN MISIUNE

  Evanghelizare prin rugăciune

  În nici o cultură, în nici o religie, nimeni nu va spune NU rugăciunii. Poate doar în mediile ateiste să se întâmpine ceva rezistanță dar în general oamenii sunt deschişi să primească rugăciune "gratuită". Această metodă poate să ia mai multe forme. Dar rezultatul este același: Dumnezeu poate să se descopere în timpul rugăciunilor şi prin răspunsurile la rugăciune.


  Un conducător de ricsha musulman ne ducea peste tot unde aveam nevoie în lucrare. Punea şi întrebări despre creştinism dar rareori. Odată i-am spus că o să mă rog să aibe clienţi mai mulţi pentru că ne-a spus că are probleme financiare. M-am rugat şi a început să ceară rugăciune şi pentru alte nevoi. Într-o zi a acceptat să ne rugăm pentru el chiar acolo, în ricsha, lucru foarte neobişnuit, majoritatea musulmanilor acceptau să ne rugăm dar nu împreună sau de faţă cu ei. Într-o zi mi-a spus: "Rugăciunile tale sunt foarte puternice. Şi ştiu de ce: tu te rogi la Isus, eu mă rog lui Alah."
  Acest om are acum nu doar nişte informaţii vagi despre cine este Cel pe care îl consideră numai un Profet, ci are dovezi ale puterii Lui. I-am dat o biblie şi îi trimit mesaje cu versete şi este foarte deschis.

   

  Relaţii şi rugăciune


  Pași:

  * Acolo unde locuieşti identifica câţiva oameni pe care îi întâlneşti mai des şi cărora îţi propui să le spui despre Domnul - vânzători de la magazinele din apropiere, şoferul, paznicul, colegi de lucru necrestini, vecini etc. 

  * Fii amabil şi pune-le întrebări de câte ori te întâlneşti cu ei- ce mai fac? cum le mai merg treburile, serviciul? unde locuiesc? au familie? copii? etc . Arată-le că îți pasă. 

  * Fii deschis să împărtăşeşti şi tu câteva lucruri despre ţine dar deocamdată fără să predici şi să îi bombardezi cu ceea ce crezi.
  * Când relaţia ia contur, probabil o să îţi spună şi din problemele lor. Când auzi despre probleme sau nevoi de rugăciune (chiar dacă ei nu le numesc așa) poţi să le spui că te vei ruga pentru ei în numele lui Isus sau a Dumnezeului creştin. 

  * Roagă-te acasă şi revin-o cu întrebări despre stadiul problemei lor. Când Domnul va începe să lucreze, ei vor deveni mai deschişi să îţi ceară rugăciune şi pentru alte probleme şi mai deschişi să audă despre Dumnezeul tău.

   

  Predică prin rugăciune


  Mai există o variantă de a folosi rugăciunea că evanghelizare similară cu cea de sus, doar că atunci când cineva îţi spune nevoile de rugăciune tu îl întrebi dacă te poţi ruga chiar atunci pentru el. O să va miraţi dar cei mai mulţi spun DA. 

  Roagă-te folosind în rugăciunea ta pasaje din scriptură ca omul să înţeleagă clar în numele cui te rogi şi să audă în ceea ce spui despre cine este Dumnezeu şi Isus. 

  Desigur că există locuri în lume unde practicarea religiei în locuri publice poate fi periculoasă, considerată încercare de convertire sau chiar insultă a religiei locale şi în astfel de locaţii e mai bine să folosiţi prima variantă. 

  Un model de rugăciune de acest gen pe care l-am auzit la cineva:
  Doamne îţi mulţumesc că eşti un Dumnezeu mare şi puternic şi că ai soluţii la toate problemele celor care te iubesc şi ţi se închină ţie. Îţi mulţumesc că ţi-ai arătat dragostea Ta şi că ai trimis pe unicul Tău Fiu Isus Hristos în lume pentru că să înveţe, să vindece, să facă minuni şi să se moară mai apoi pentru păcatele noastre, ale tuturor oamenilor din trecut şi din prezent. Îţi mulţumesc că pentru El nu a fost prea greu să vindece boli grave că paralizie, lepra, orbire şi surzenie din naştere şi orice fel de boală sau handicap. A putut chiar să ridice oamenii din morţi, să îi aducă din nou la viaţă. Îţi mulţumesc că, prin rănile şi puterea Lui şi astăzi oamenii pot fi ridicaţi din suferinţele lor. Vreau să aduc în faţă ta problema lui.... cu toată încrederea că numai Tu eşti Cel care o poate rezolva. Doamne mă rog nu doar să o rezolvi aşa cum ai făcut-o cu mulţi oameni, ci să îţi arăţi puterea şi purtarea ta de grijă pentru acest om şi familia Lui. În numele Tău sfânt ne-am rugat, Dumnezeu triunic, Tată, Fiu şi Duh Sfânt Amin

   

  Rugăciunea pentru bolnavi


  Mergi în locuri unde sunt bolnavi (spitale, clinici). Întreabă-i despre problemele lor şi cere-le permisiunea să te rogi chiar acolo. Atinşi de necaz, majoritatea oamenilor vor acceptă rugăciunea. La fel fii sigur că din rugăciunea ta ei înţeleg cui te rogi şi cine a fost Isus, cine e Domnul. Există multe mărturii în multe culturi ale unor bolnavi vindecaţi care mai apoi s-au întors la Domnul.

   

  Facilitarea comunicării nevoilor de rugăciune


  Am văzut un astfel de model în Turcia printre musulmani dar se practică sub mai multe forme în mai multe ţări. Practic există o lucrare creştină care îşi face publică disponibilitatea de a se ruga pentru nevoile oamenilor. Ei folosesc internetul, siturile de socializare şi unde este posibil chiar ziarele şi televiziunile locale să pună anunţuri. Îi încurajează pe cei care au nevoie de rugăciune să scrie nevoia lor printr-o scrisoare sau pe net, prin telefon. Oamenilor li se cer şi date de contact.
  Există o biserica sau o echipa care se roagă pentru nevoile primite.
  Folosind datele de contact, cineva ţine legătură cu aceste persoane pentru a află despre rezultatele rugăciunii.
  Pasul următor, când aceste persoane văd puterea lui Dumnezeu, sunt întrebaţi dacă nu doresc să primească o biblie sau alte materiale creştine ori sunt orientaţi către o biserica locală.

   

  {AF}

  Dupa 40 de ani, un bordel s-a transformat in biserica evanghelica
  Desi pare greu de crezut, dupa aproape 40 de ani, un cunoscut bordel s-a transformat in biserica evanghelica. In anuntul de la intrare se poate citi: „Dar unde s-a inmultit pacatul, acolo harul s-a inmultit si mai mult”.

  Cunoscuta sub numele de „Amenade Brega”, o casa traditionala de prostitutie din sud-vestul orasului Bahia, a fost transformata intr-un centru de cult evanvghelic, in urma cu cinci ani. Schimbarea radicala a fost promovata de catre proprietara spatiului, Amenade Maria Coelho, in varsta de 67 de ani, fosta proxeneta bine-cunoscuta in zona de catre amatorii de distractii si de catre femeile care au decis sa-si vanda trupurile pentru a scapa de saracie.

  Dupa cum marturiseste aceasta, in 1990 a fost arestata de politie deoarece angajase trei fete adolescente in bordel. Acum regreta tot ceea ce a facut si este in cautarea lui Dumnezeu. Ceea ce a facut-o sa se gandeasca la Dumnezeu a fost o problema de sanatate care a tintuit-o la pat timp de trei luni de zile, timp in care a primit vizitele unor evanghelici care s-au rugat impreuna cu ea. A inceput sa frecventeze o biserica evanghelica.
  Ulterior, proprietara a inchis bordelul si a decis sa-l transforme in biserica, pentru a servi drept marturie locuitorilor, in special clientilor vechi. Unii dintre acestia participa acum la slujbele bisericii.*

  {/AF}

   

  Dana V

  *marturie de pe situl http://afirmativ.com/2014/07/14/dupa-40-de-ani-un-bordel-s-transformat-biserica-evanghelica/


  © 2015 Resurse pentru misiune