IN MISIUNE

  Evanghelizarea prin arte


  Am fost o data la un concert al lui Chris Tomlin. S-a desfasurat pe un stadion mare si au participat peste 10 000 de tineri dintr-o tara africana, la acest concert care era doar unul din turneul sau prin mai multe tari si orase mari. Sincer m-am dus fara prea multe asteptari, mai ales ca nu eram tocmai un fan al lui ci am fost doar curioasa sa vad un concert mare de muzica crestina. Biletul a fost ieftin asa ca oricine si l-a putut permite. Uitandu-ma in jur la tinerii prezenti, am inteles ca unii erau crestini si fredonau versurile cantecelor artistului, dar erau si foarte multi doar invitati. Programul a cuprins nu doar cantece ci si marturii si chiar un fragment din jurnalul unei studente care s-a intors la Domnul prin muzica. Foarte puternic! Da, era zgomot si multe lucruri pe care traditionalistii crestini le-ar clasifica repede ca nepotrivite, dar sincer de atunci nu am mai vazut vre-un evanghelizator sa stranga atatia tineri la un loc ca sa le predice despre Domnul.

   

  Alaturi de muzica, literatura, pictura, teatrul, coregrafia si multe alte forme de arta pot sa vorbeasca oamenilor despre Domnul, pot sa creeze oportunitati de a ajunge la cei neevanghelizati, pot sa usureze intelegerea scripturii in orice cultura.

   

  Mai jos sunt cateva moduri de a folosi artele in evanghelizari:

   

  Literatura- exista multi scriitori talentati care vorbesc despre Dumnezeu si despre valorile crestine. Scriu carti care influienteaza viata multor oameni si ii indeamna spre decizia de a crede. Unele carti sunt de asemenea utile pentru ca vorbesc despre Domnul chiar fara sa aiba scris numele Lui si patrund usor peste tot, dar valorile din ele sunt clar biblice- exemplu CS Lewis Cronicile din Narnia, etc. 

   

  Flash mobs/ concerte publice-

   

  Pictarea lui Isus/ scenelor biblice-

   

  Coregrafie crestina-

   

  Teatrul crestin- la noi au fost foarte populare sceneta Portile Raiului si flacarile iadului si teatrul stradal Drumul crucii


  Dana V.

  © 2015 Resurse pentru misiune