IN MISIUNE

  Comunicarea în țările închise

  Tari inchise putem numi orice locatie de misiune in care trebuie sa ne luam masuri speciale de securitate datorita specificului tarii (tari musulmane, ateiste, inchise la misionarism etc) sau datorita specificului muncii misionarilor acolo (sunt cu alt tip de viza etc). 

  Securitatea informatiei si a identitatii:

  Daca doresti ca newsletterele tale sa nu poata fi vazute de persoane nedorite sau daca zona in care esti necesita conditii speciale de securitate a informatiei, trebuie sa iti iei masuri suplimentare de protectie.

  O metoda poate fi incarcarea newsletterului in email ori pe un site ca si fotografii. Nici un cuvant sau poza de acolo nu pot fi gasite cu motoarele de cautare in acest fel. Dar atentie nu denumi fotografiile respective cu ceva periculos ca: stiri din misiune, numele tau, misiune Africa etc. 

  O alta metoda poate fi incarcarea newsletterul pe un site sau pe un spatiu de date (google drive, siturile organizatiei sau bisericii) si acolo sa se poata citi dar numai cu parola sau numai de catre cei care au linkul. 

  O solutie ar fi sa nu afisezi deloc online newsletterele tale ci sa le trimiti doar pe email la persoane de incredere

  Pentru protectie mai poti folosi- nu scrie denumiri exacte de locatii, organizatii, biserici etc. Nu da nume de lucratori, crestini locali, adrese, numele lor si pozele. Nu folosi cuvinte periculoase ca misiune, evanghelizare, convertire etc. Foloseste fotografii cu fetele puse in ceata sau cu banda neagra pe fata la persoanele cheie. 

  Nu afisa scrisorile tale online. Le poti posta pe Facebook ca poze dar verifica setarile sa poata fi vazute doar de prieteni. Si e important sa dai accept doar la persoane cunoscute. 

   

  Securitatea emailurilor:

  In adresa de email nu folosi numele tau intreg sau ceva care sa duca la denumirea organizatiei, misiunii cu care lucrezi (de exemplu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. ) Mergi in setarile emailurilor pe care le folosesti si schimba numele tau cu ceva mai simplu, prescurtat, un pseudonim.

  Nu da emailul pe care il folosesti in lucrare autoritatilor, persoanelor de la viza etc ci fa-ti un altul pentru asta. 

  Este mai bine sa folosesti emailuri create pe siturile organizatiilor decat emailuri pe siturile gratuite de comunicare care pot fi usor gasite de motoare de cautare (gmail, yahoo, facebook, hotmail)

  Foloseste programe sau platforme de trimitere de mesaje criptate:

  • www.mail1click.com- creezi cont gratuit si alegi o parola pe care o trimiti doar la cei care doresti sa poata deschide emailurile tale
  • www.4securemail.com - preturi accesibile in functie de spatiul necesar, la fel cripteaza mesajele
  • https://bitmessage.org - downloadezi in program care face ca emailurile pe care le trimiti sa fie securizate si sa devina imposibil pentru ceilalti sa alfe de unde le trimiti sau alte date despre tine sau destinatar
  • www.hushmail.com - poti crea o adresa de email securizata, poti crea cercuri de prieteni care le pot citi

  Autor Dana V


   

  © 2015 Resurse pentru misiune