IN MISIUNE

  Cum să deveniți o familie în misiune


  Să fii cu familia " în misiune " este o frază pe care ne place să o spunem la prezentările noastre de misiune și în calătoriile de misiune, dar ce înseamnă cu adevărat ? Este aceasta ceva ce doar se întâmplă, sau este ceva în care trebuie să depunem muncă și efort ? Este familia mea întreagă în misiune ? Cum știu asta?

   

  În Fapte 18, citim despre Aquila și Priscila , o echipă soț și soție aflat în misiune pentru cauza lui Hristos . O privire mai atenta la acest pasaj dezvăluie câteva adevăruri despre cum trebuie să fie o familie în misiune :

   

  Ei au aratat ospitalitate ( vs 1-4 )

  Dumnezeu a pus pe Aquila și Priscila într-un loc și timp specific, în scopul de a oferi lui Pavel resurse (afacerea cu confecțioarea de corturi) și o casă în timp ce el predica în sinagogă în Corint.

   

  Ei erau dispuși să meargă oriunde Dumnezeu i-a chemat ( vs 18-19 ) 

  Acest cuplu l-a urmat pe Pavel , atunci când lucrarea lui l-au dus la Efes , sprijinindu-l și ocupându-se de nevoile lui, în timp ce el a proclamat Cuvântul . După sosirea în Efes, Pavel a continuat fără ei, dar munca lor nu a luat sfârșit.

   

  Ei au continuat să mentoreze și învețe pe alții ceea ce ei au învățat ( vs 26 ) 

  Când Apolo a ajuns în Efes, el știa Vechiul Testament și el știa despre Isus, dar el nu înțelesese încă toată vestea bună a mesajului Evangheliei . Aquila și Priscila au făcut ceea ce făceau de obicei- l-au invitat pe Apolo în casa lor și au început să-l instruiască corect în căile mântuirii.

   

  Ei au făcut toate aceste lucruri fără a aștepta răsplătire sau de recunoaștere

  Aquila și Priscila nu au fost niciodată în centrul atenției . Ei nu au primit premiile pe care Pavel și Apolo le-au primit. Ei nu au fost oamenii de pe scenă sau vorbitorii din fața unui public de mii de oameni. Dar fără efortul lor intenționat, lucrarea lui Pavel și formarea lui Apolo ar fi avut de suferit.

   

  Păstrați în minte . . .

  Nici unul dintre aceste patru lucruri nu vine ușor . Fiecare are nevoie de planificare, de efort și de voință. Deci , cum pot face un plan pentru a ajuta familia mea să trăiască un stil de viață "în misiune" ?

   

  1 . Fiți gata să arătați ospitalitate

  Uită-te la oportunitățile de a deschide casa ta pentru cei în nevoie. Paul avea nevoie de un loc pentru a rămâne pentru o lungă perioadă de timp , dar poate e nevoie doar să fiți dispuși invitați o familie la cină. Fiți cu ochii în patru la slujitorii lui Dumnezeu care au nevoie de un loc de refugiu.

   

  2 . Fiți dispuși să slujiți oriunde cheamă Dumnezeu

  Chiar dacă sunteți chemați să slujiți într-o lucrare de pregătire a misionarilor, sau într-un alt stat , să fiți dispușimergeți cu toată familia în zona de slujire pe care Dumnezeu a plănuit-o pentru voi.

   

  3.Lăsați moștenire o viață evlavioasă

  Învățați-vă copiii, nepoții și pe alții care sunt mai tineri în credință lucrurile lui Dumnezeu . Conduceți prin exemplu propriu, dar, de asemenea, fiți pregătițiexplicați Scripturile și să-i învățați pe alții ceea ce spune Biblia despre Hristos .

   

  4 . În cele din urmă , nu căutați recunoaștere pentru acțiunile voastre

  Faceți tot ce trebuie făcut doar pentru slava lui Dumnezeu, nu pentru aplauzele altor persoane . Ca să fiți o familie " în misiune " e nevoie de muncă , dar efortul este foarte valoros!

   

  Autor: Beth Holmes

  Beth Holmes și soțul ei , Chris slujesc ca o familie " în misiune " în Owensboro , Kentucky 


   

  © 2015 Resurse pentru misiune