IN MISIUNE

  Copiii sunt cei mai buni misionari

  Aceasta este a treia mea misiune în Ghana, în ultimii 2 ani . În prima mea călătorie, am venit ca necăsătorită și am lucrat cu FMC ( Families Mission Company) și pe parcursul misiunii am ajuns să cunosc și să mă îndrăgostesc de viitorul meu soț, misionar și el, Erik. Dumnezeu este credincios și își împlinește voia Lui foarte clar pentru noi, astfel încât în anul următor ne-am întors la Ghana ca un cuplu căsătorit. În această a doua misiune, ne-am dat seama că așteptam un copil. În acest an ne-am întors în Ghana ca o familie, cu frumosul nostru bebeluș de 5 luni, Theresa Marie .
  Nu există nici o îndoială în mintea mea că copiii sunt cei mai buni misionari. În timpul anilor mei de misiune ca necăsătorită, întotdeauna m-am bucurat uitându-mă la celelalte familii misionare cu copiii  mici care intrau în lucrare. 
  Copiii nu discriminează cum fac uneori adulții. Ei nu sunt prea preocupați să vorbească aceeași limbă, deoarece de cele mai multe ori se joacă și comunică în alte moduri. Zâmbetele lor sunt contagioase și puritatea inimii lor le permite să recunoască faptul că Dumnezeu lucrează în viața lor, în moduri simple și profunde. Așteptam cu nerăbdare ziua în care propria mea familie să se bucure de aceste bogății ale vieții misiune.

  Eu și Erik am fost de acord de la început că am fost chemați să fim o familie misionară și dacă El a chemat familia noastră să fie misionară, atunci copiii noștri sunt și ei chemați la stilul de viață misionar. Așa că atunci când s-a născut Theresa Marie, ea a fost numită Cea mai mică misionară la Covecrest. Am  petrecut ceva timp pentru a ne ruga și a discerne dacă Dumnezeu ne-a chemat pe toți să ne ducem în Ghana ca familie sau dacă ar fi mai bine pentru mine să stau cu Theresa în timp ce Erik va merge ca lider de misiune. Aproape toată lumea care am vorbit despre călătoria noastră s-a uitat la noi în stare de șoc, întrebând, "Voi luați și copilul?" Trebuie să recunosc că m-am cam speriat și m-a făcut să mă întreb dacă suntem părinți iresponsabili la început, dar cu cât ne rugam mai mult, cu atât eram mai convinși că promisiunile lui Dumnezeu sunt la fel de adevărate astăzi pentru noi ca familie cum au fost și ca misionari necăsătoriți.

  Avem nevoie de mai multă încredere în Domnul din partea noastră ? Absolut. Este un lucru ca eu să mă îmbolnăvesc în misiune, dar a expune un copil de cinci luni la boală este mult mai înfricoșător. Este ok pentru mine să fiu lipicioasă, transpirată și să mă simt inconfortabil, dar să văd cum copilul meu se se chinue să doarmă din cauza căldurii este dificil. Dumnezeu ne cere să mergem mai adânc în relația noastră cu El, să avem încredere în El, dincolo de confortul nostru, și să putem chiar duce copilul nostru mic până la marginile pământului pentru a vesti Evanghelia Sa . Micuța noastră Theresa este  o misionară înainte de a se fi născut în familia noastră, și este unul minunat! Are un zâmbet pentru toată lumea cu care ne întâlnim, nu plânge chiar când se simte incomod, și cred că Dumnezeu este capabil să folosească chiar și suferințele mici ale Theresei pentru slava Lui .

  Și așa , deși ar putea fi dificil sau înfricoșător uneori , Dumnezeu ne cere să facem un salt mare în credință și să ne încredem cu totul în El... chiar și pentru fetița noastră ... pentru ca alții să știe că El este Domnul. Doamna Genie Summers spunea că nu există nici  o dovadă mai mare că ai încredere în Domnul și ai dragoste pentru frații și surorile din întreaga lume decât a aduce copilul pentru a iubi și a sluji cu tine acolo, și eu cred  asta. Theresa adună mulțimile mai repede decât oricine, iar oamenii sunt încântați atunci când  reușesc să o facă să zâmbească . Copii înmoaie inimile și deschide uși pentru a împărtăși măreția lui Dumnezeu  Copiii sunt cei mai buni misionarii !

  " Înainte de a te fi întocmit în pântece te-am cunoscut , și înainte de a te-ai născut -am consacrat ; Te-am numit un profet pentru neamuri . " Ieremia 01:05

   

  Autoare: Bridget Martin

  Erik și Bridget Martin s-au casatorit in luna aprilie a anului 2011. Bridget a fost misionar cu FMC timp de 10 ani și Erik a devenit misionar cu Life Teen în 2007. Ei trăiesc în prezent și slujesc la Life Teen Covecrest în Tiger, GA concentrându-se pe mobilizare și de conducerea de misiuni externe pe termen scurt pentru studenți.

  © 2015 Resurse pentru misiune