Intoarcerea acasa

  "Ucigasii" de misionari


  M-am aflat și eu în acest loc, de multe ori: Mi-e destul . Nu pot să mai suport! Este prea greu la locația de misiune, trebuie să plec. Faci o listă pro și contra, iar lista ta este plină de argumente contra supraexagerate. E momentul în care parcă nu mai poti găsi nici un motiv să rămâi . Fiind un misionar care locuiește din decizia proprie într-o țară străină , pot exista multe sezoane de acest fel, dar ele trec. Este doar nevoie de timp . Deci, despachetează bagajele și relaxează-te.

  Pe câmpul de misiune , la fiecare pas se ascunde ceva care poate "ucide" viața ta ca misionar . Tot ce trebuie este o zi proasta si gata, te-ai dus, lăsând lucrarea. Ar putea fi chiar ziua aia mare când părăsești misiunea pentru totdeauna . Orice ar fi , există atât de multe oportunități de a fugi de pe câmpul de misiune ca un soldat în retragere de la o bătălie pierdută ...

   

  Unul dintre cele mai întâlnite motive pentru care misionarii părăsesc locația de misiune este din cauza conducerii lucrării.

  Am văzut cum unii lideri resping de-a dreptul misionarii care vin. Am văzut apoi lupta misionarilor după aceea, încercandrezolve acest conflict din inima lor . Dumnezeu i-a chemat în străinătate, dar conducerea lor i-a respins. Am văzut cum unii chiar s-au depărtat de Dumnezeu, recurg la droguri, și deven plini de amărăciune și resentimente.

   

  Un alt important motiv din cauza căruia misionari lăsa chemarea lor este legat de o persoană de sex opus.

  Scenariul se petrece cam așa : Dumnezeu îi cheamă la misiune , dar nu și pe prietenul/ prietena / soțul/ soția acestora. Ei se alătură misiunii pentru un timp și le place. Par a fi în elementul lor. După un timp însă, ponderea relației lor devine foarte importanta și o alegere trebuie să fie făcută . Trebuie fie să renunțe la relația lor, fie să părăsească câmpul de misiune . De multe ori este aleasă ultima variantă. Își părăsesc chemarea, nu se mai întoarc niciodată ca misionari.

   

  În misiune , motivele pentru a abandona sunt inepuizabile . Vei găsi întotdeauna suficiente scuze pentru a părăsi câmpul de misiune . Uneori da, cel mai bun lucru este să pleci, dar singurul motiv pentru care ar trebui să alegi vreodată plecarea este pentru că Dumnezeu ți-a vorbit să faci asta.

   

  Acum știu , există momente când ai nevoie să fii o perioadă departe de acel loc. E perfect. Ia-ți astfel de timp . Dar, dacă Dumnezeu te-a chemat în lucrare, atunci vei ști mai mult decât oricine că nimic înafara misiunii nu-ți va aduce viață și satisfacție ci numai când ai să faci ceea ce Te-a chemat El să faci .

  Alți ucigași de misionari pe care i-am observat sunt :

  ► banii

  ► Izolarea / Depresia

  ► Când nu ai grijă de tine punct din vedere fizic

   

  Autor: S John, misionar IRIS, YWAM si IHOP


   

  © 2015 Resurse pentru misiune