Intoarcerea acasa

  6 intrebari pe care sa ti le pui inainte de a parasi misiunea


  Fii sigur că nu părăsești voia lui Dumnezeu!

  Luarea unei decizii de a părăsi câmpul de misiune este extrem de importantă și ar trebui să se facă numai după multă rugăciune și sfătuire. Mă rog ca Domnul folosească aceste întrebări pentru a solidifica fie o direcție spre care sunteți deja înclinați, fie decizia de a vă schimba complet hotărârea, conform voii Lui .

  Rețineți că aceste întrebări nu se aplică în cazurile de misionari care sunt expulzați cu forța de către guvern (probleme de viză etc) sau pentru cei care au probleme de sănătate care nu pot fi rezolvate la locația misiunii ( nici celor care sunt eliberați din decizia conducerii misiunii) .

   

  1 . Ești obosit?

  Înainte de a tăia repede asta ca să treci mai departe, te rog să reții că uneori ești ultimul care realizează cât de obosit ești cu adevărat . Ceea ce poate ai nevoie înainte de a lua o decizie atât de mare, este doar să-ți iei un concediu, să te odihnești, iar apoi reevaluezi situația. Oamenii obosiți nu iau decizii bune. Nu vrei să iei o decizie în înfierbântarea de moment , pe care o vei regreta pentru tot restul vieții tale .

   

  2 . Ai avut de curând un progres spiritual în lucrarea ta sau dimpotrivă un regres?

  După ce a chemat focul din cer , Ilie a fugit de Izabela, temându-se pentru viața lui. După marile realizări sau înfrângeri spirituale, lucrurile devin mai greu de înțeles pentru mulți. Ca și la prima întrebare , cel mai bun sfat este să aștepți, și nu iei o decizie rapidă ( 1 Regi capitolul 19 ) .

   

  3 . Ești nemulțumit de rezultatele date de Dumnezeu în lucrarea ta?

  Sunt sigur că majoritatea ar răspunde DA la această întrebare, într-o anumită măsură . Nu putem ajunge la toată lumea, iar când cineva nu ne ascultă mesajul este , de obicei, cea ce nu putem uita .

  Nemulțumirea față de modul în care Dumnezeu te folosește pentru lucrare, se poate manifesta în două moduri . Primul mod sună cam așa: "Eu și darurile mele date de Dumnezeu suntem irosiți aici . Dacă aș fi fost în altă parte aș fi putut aduce mult mai multe roade. " Sunt de acord cu a doua parte a acestei mentalități. Dacă ești misionar în Iran, și ai plecat spre Iran nu ca să devii pastor, ci doar pentru a preda la un mic grup de școală duminicală , nu ai să vezi, probabil, prea multe persoane salvate . Cu toate acestea , dacă luați această mentalitate la concluzia sa logică , nu ar mai trebui să existe misionari în zonele greu accesibile Evangheliei.

  Dumnezeu vrea ca noi să mergem în toată lumea . Concluzia la parabola semănătotului din Matei capitolul 13 este că sămânța se seamănă peste tot, indiferent de tipul de sol. Dumnezeu ne-a spus să predicăm Evanghelia la orice națiune și El nu ne cere să aflăm mai întâi dacă vor vreao asculte sau nu.

  Cea de a doua mentalitatea spune: "Sunt atât de ineficient/ă , poate ar fi mai bine să mă opresc. " Pentru aceasta te întreb : " Ai fi mai eficient/ă dacă te-ai lăsa de misiune? " Bineînțeles că nu . Există lucruri pe care le poți face pentru a deveni mai eficient, dar să lași câmpul de misiune nu este unul dintre ele .

   

  4 . Ce progrese ai făcut până acum pe domeniul tău?

  Gândește-te la toate orele petrecute încercând să-ți dai seama de sintaxa limbii locale. Amintește-ți prima victorie avută la un magazin alimentar ? Amintește-ți prima dată când ai fost capabil să spui cuiva Evanghelia fără ca cineva traducă pentru tine? Amintește-ți când ți-a făcut primul tău prieten localnic? Acestea sunt victorii pe care Dumnezeu ți le-a dat pentru a te modela și a te face un instrument util spre slava Lui. Mulți oameni de acasă care cunosc Biblia și doresc să vadă oameni salvati nu pot face ceea ce tu poți . Nu spun acest lucru pentru a te motiva prin mândrie , ci pentru a te ajuta să înțelegi modul în care Dumnezeu se folosește de tine .

  Biblia spune: " Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult." ( Luca 12:48 ) . Vrea Dumnezeu să îți ia toate competențele și cunoștințele pe care ți le-a dat la locul de lucrare, ca să nu le mai poți folosi, și să te trimită înapoi în țara ta sau într-un domeniu în care trebuie s-o iei din nou de la zero?

   

  5 . Cum este să fii misionar în zona ta ?

  Dacă la început Dumnezeu te-a chemat mergi acolo, a făcut-o pentru că a existat o necesitate. A dispărut acum această necesitate ? Există oameni care să te înlocuiască dacă pleci? Ce se va întâmpla cu zona în care Dumnezeu te-a folosit pentru a începe ajungă la oameni?

  În orașul meu, Samara, există 1,3 milioane de oameni . Acest număr nu include toate persoanele neînregistrate , și orașul din apropiere numit Tolyatti (există aproximativ 900.000 de oameni acolo ) . O zonă de această dimensiune are multe lucruri importante care se întâmplă . Avem clădiri de milioane de dolari începute în mai multe locații . Avem construcția în desfășurare a unui pod suspendat. Curând vor începe construcția unui stadion care va găzdui unele dintre jocurile de fotbal , atunci când Cupa Mondială vine în Rusia în 2018 . Toate acestea , oricum, pălesc în importanță în comparație cu valoarea unui suflet . Ceea ce fac eu, deși poate costă mult mai puțini bani , și nu este la fel de observat , este infinit mai important decât cele mai multe dintre lucrările care se întâmplă în orașul meu.

  Nu cred că ceea ce faci nu conteaza . Din persectiva lui Dumnezeu, nimic altceva nu poate fi pus alături ca importanță!

   

  6 . Ce se va întâmpla cu persoanele la care ai ajuns deja ?

  Dumnezeu ți-a dat niște roade, s-ar putea să nu fie așa de multe pe cât ți-ai dorit, dar asta nu înseamnă că sunt lipsite de importanță pentru Dumnezeu. Oamenii pe care Dumnezeu ți i-a dat în timpul misiunii sunt diferiți de mulți creștini din țara ta de origine. Nu există nici o diferență de potențial, dar din cauza naturii izolate a numeroaselor lucrări de misiune , ideea lor despre ceea ce este un creștin și modul în care el acționează , vine în cea mai mare parte doar de la o persoană . Această persoană ești tu. Dacă pleci , atunci imaginea a ceea ce înseamnă un creștin s-ar putea schimba Noi toți încercăm să-i învățăm pe oameni ca să nu ne urmeze pe noi, ci să urmeze pe Hristos. Cu toate acestea , știm din experiență că oamenii sunt influiențați de conducerea pe care o au.

   

  În cazul în care te poți uita la aceste întrebări , și încă mai credezi că aceasta este voia lui Dumnezeu să pleci din misiune, fă asta cu orice preț. Știu că întrebările sunt într-un fel menite să te " incline" spre locul în care te afli, dar cred că este important să te asiguri că mutarea este cu adevărat ceea ce vrea Dumnezeu , și nu doar ceea ce vrei tu la un moment dat.

   

  Autor: Adam Young

  Misionar de 10 ani in Rusia


   

  © 2015 Resurse pentru misiune