SPRE MISIUNE

  Planificarea unei viitoare misiuni cu biserica


  Călătoriile misionare de termen scurt sunt un instrument excelent pentru a ajunge dincolo de granițele culturale și geografice cu Evanghelia lui Isus Hristos. Ele pot fi, de asemenea, una dintre cele mai puternice moduri de a conștientiza oamenii din biserica ta despre nevoia de misionari și de a-i expune la experiența directă a unui câmp de misiune. Am fost în prima mea călătorie de misiune vara, după ce am absolvit liceul. Înainte de acea misiune, nu am avut nici o idee despre ce poate însemna o misiune în sens biblic. Când priveam prezentările misionarilor din biserica mea, nu mă gândeam niciodată la posibilitatea că Dumnezeu ar putea să mă folosească și pe mine ca misionar. Pur și simplu nu vedeam cum. În timpul primei mele călătorii transculturale, am început să văd necesitatea evanghelizării într-un fel cum nu am înțeles-o niciodată înainte. Acesta a fost acel moment când Dumnezeu a început să vorbească inimii mele despre misiune. În anii care au urmat, am participat la mai multe călătorii misionare și Dumnezeu le-a folosit pe fiecare într-un mod unic pentru a schimba cursul vieții mele.

  Ca cineva care am avut privilegiul de a participa la călătorii de misiune încă din tinerețe, care am condus echipe de misiune ca păstor de tineret, și am găzduit grupuri de misionari străini, vreau să împărtășesc cateva măsuri concrete de a planifica o călătorie de misiune pe care tu și grupul tău nu trebuie să le uitați niciodată.

   

  Pasul 1 : Propunerea Planului

  Înainte de a începe aranjamentele pentru călătoria dvs. trebuie să fiți sigur că aveți un plan solid. Scrierea unei propuneri vă va ajutavă gândiți la unele detalii de bază, dar importante. Acesta este punctul de plecare și va stabili direcția pentru restul pregătirilor dumneavoastră. Mai mult, aceasta este o modalitate ușoară de a avea o idee clară pe care apoi să o comunicați în linii mari pastorului sau bisericii tale. Dacă este posibil recomandăm să o prezentați chiar cu un an înainte de călătoria efectivă de misiune. Propunerea dumneavoastră trebuie să răspundă la patru întrebări principale :

  Când vom merge ?

  Există mai mulți factori de luat în considerare atunci când se decide când trebuie să faceți calatoria. Dacă sunteți din conducerea unui grup de tineri, ar putea fi înțelept să planificați călătoria dvs. în timpul verii, când elevii nu sunt la școală. Poate că există un eveniment special sau conferințe organizate de către un misionar sau de o misiune la care doriți să participați cu grupul de misiune. Planificați-vă călătoria în jurul datelor acelui eveniment. Unele țări se confruntă cu o climă severă în anumite luni ale anului. De exemplu, în Filipine, avem un anotimp anual ploios în care putem experimenta regulat ploi torențiale și inundații grave sau alunecări de teren. În plus, există anumite boli care însoțesc sezonul ploios ca febra Dengue și febră tifoidă. Trebuie să fiți conștienți de aceste lucruri, deoarece s-ar putea interfera cu planurile dvs. de călătorie, și pot pune chiar în pericol sănătatea și siguranța dumneavoastră și a grupul în timpul cât veți merge acolo.

   

  Cât timp va dura călătoria ?

  Durata călătoriei este foarte importantă. O misiune care este prea lungă nu este numai costisitoare, dar poate duce la uzura grupului și a celor care-i găzduiește. Pe de altă parte, având o călătorie prea scurtă, este ca și cum ai cumpăra bilete la un meci ca să pleci la jumătatea jocului, vei simti ca ai pierdut ceva și te vei întreba de ce ți-ai cheltuit timpul și banii pentru a merge în primul rând! Cu acestea în minte, este important să ne gândim și că durata călătoriei trebuie să reflecte natura călătoriei. Dacă aveți de gând să slujiți undeva în țară sau peste graniță, dar într-o țară vecină, o călătorie de 2-3 zile într-un week-end s-ar putea să fie de ajuns. Dar dacă trebuie să vă deplasați jumătate de glob pentru a vă implica într-o lucrare, este nevoie de un interval mai mare de timp. În general, trebuie să aveți cel puțin o săptămână, chiar zece zile, în țara de misiune, la care adăugați perioada de călătorie. Eu nu recomand o misiune de mai mult de două săptămâni, dacă aveți de gând să luați un grup mai mare.

   

  Unde se va merge ?

  În multe cazuri, pastorul va decide acest lucru. Dacă sunteți pastor asistent sau persoana responsabilă cu misiunea în biserică, am sugera să alegi două sau trei locații posibile pentru călătoria de misiune și și să le pui în propunerea pe care o vei prezenta conducerii bisericii. Oferind mai multe opțiuni este întotdeauna de ajutor pentru a lua în final o decizie.

   

  Cât de mult va costa ?

  Aceasta este întrebarea întrebărilor ! Este suma care ar putea face posibile sau anula aspirațiile voastre de a organiza misiunea. Nu uitați că la început va fi doar o estimare a ceea ce vor însemna costurile călătoriei. Vă veți ajusta bugetul un pic mai târziu. Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în seamă în timp ce faci acest preț sunt : cheltuielile de deplasare ( mai ales dacă folosiți avion), cazare și masă, costuri de lucrare. Este înțelept să ridicați puțin prețul propus inițial pentru a scădea apoi când faceți pregătirile. Dacă sunteți prea optimist cu estimarea, puteți pierde o parte dintre membrii grupului, atunci când veți anunța creșterea costurilor.

   

  Pasul 2 : Detaliati destinația

  După ce ați subliniat câteva componente cheie ale călătoriei în propunerea dvs., următorul pas este de a consolida ceea ce va fi destinația călătoriei. Aici sunt patru elemente de luat în considerare :

  Distanța până la locația de misiune

  Ia în considerare de cât timp este nevoie ca echipa să ajungă la locul unde urmează să misioneze. O distanță mai mică va fi mult mai puțin costisitoare. Călătoriile în țările asiatice sau în Africa, în America Latină sunt cele mai scumpe, deoarece acestea sunt la cea mai mare distanță. Dacă vreți să rămâneți la un buget redus, stați mai aproape de casă!

   

  Siguranța pe teren

  Există unele locuri care ar putea părea frumos sau interesant de vizitat, dar ele pur și simplu nu oferă siguranță. N-ar trebui să vă puneți pe voi și pe alții în pericol, în mod inutil. Vă rog să cercetați climatul social, religios și politic de la locul unde doriți să mergeți. Un bun punct de plecare pentru a găsi informații cu privire la o anumită țară sau regiune este de a vizita site-ul Ministerului de externe ( în România http://www.mae.ro/travel-alerts) pentru a vedea avertizările de călătorie actualizate pentru țările în cauză.

   

  Climatul spiritual din zonă

  Din moment ce, probabil ca pentru unii din grupul dvs. călătoria acesasta de misiune va fi cea dintâi, luați în considerare un loc în care grupul dvs. poate fi expus la cât mai multe lucrări și oportunități de slujire posibile. Acest lucru ar fi benefic în special dacă luați în prima călătorie misionară biserica dumneavoastră. Deși nu există cu siguranță nici un loc fără a fi nevoie de Evanghelie, nu se poate nega faptul că unele țări au o deschidere mai mare la Cuvântul lui Dumnezeu decât altele. De exemplu, Mexic și alte țări din Europa Centrală și America de Sud au o usa mare deschisa pentru a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu și a vedea oamenii acceptându-L pe Hristos ca Mântuitor. În schimb, multe țări din Europa au devenit reci și rezistente la Cuvântul lui Dumnezeu. Misionari din aceste regiuni pot lucra pentru perioade lungi de timp și vedea doar câteva suflete salvate. Puneți-vă întrebarea: "Ce loc va avea cel mai mare impact pentru cauza lui Hristos și asupra persoanelor care participă la misiune? " Cheia este să fiți conștienți de climatul spiritual din țările pe care le aveți în vedere și alegeți domeniul spre care Domnul vă direcționează.

   

  Misionari în domeniu

  O abordare foarte bună de planificare a misiunii este identificarea unui misionar pe care biserica îl ajută sau acceptă și să îl vizitați. Este o binecuvântare minunată să puteți vedea lucrarea lui Dumnezeu prin misiuni într-un mod concret și personal. În unele cazuri, ar putea fi mai mulți misionari în aceeași țară pe care biserica îi acceptă și aceasta este o mare oportunitate de a fi expuși la o varietate de lucrari diferite de misiune și, mai important, de a mări impactul Evangheliei în acea zonă servind cu echipa ta alături de misionari. O altă abordare este de a vizita un misionar care credeți că experimentează în mod clar binecuvântarea lui Dumnezeu asupra muncii sale. A vizita un misionar care este folosit de Dumnezeu într-un mod extraordinar va lăsa o impresie de durată în inima membrilor echipei pe care nu o veți uita. Dacă vă e greu să decideți unde să mergeți în misiune, nu gândiți în termeni de țări, gândiți în termeni de misionari.

  Autor

  Clark Graham, misionar timp de 6 ani in Filipine impreuna cu sotia sa


   

  © 2015 Resurse pentru misiune