SPRE MISIUNE

  Promovarea și crearea echipei


  După ce ați pus împreună un plan bun și ați colectat toate informațiile de care aveți nevoie, este timpul să adunați grupul. Dacă aveți de gând să mergeți singur sau doar cu câteva alte persoane, următoarele sugestii nu sunt pentru tine. Dacă doriți să conduceți un grup mai mare de tineri sau adulți, aici sunt câțiva pași de urmat pentru a ți-l construi :

   

  1. Anunță și promovează o întâlnire de informare

  Primul pas pentru organizarea unei echipe de misiuni este programarea unei întâlniri de informare, în care toate informațiile de călătorie sunt comunicate și cei interesați se pot înscrie pentru a participa. Această întâlnire ar trebui să fie promovată prin anunțuri și prin buletinul bisericii. Această întâlnire ar trebui să fie pentru toți adulții și tinerii interesați de această misiune ( împreună cu părinții lor ). Dacă vi se permite, puteți face această înformare creativ chiar în cadrul slujbei de duminică sau altor programe ale bisericii. 

  Se mai pot face anunțuri pe pagina web a bisericii, pune afișe, da pliante sau prezenta proiectul în buletinul Duminical. 

   

  În timpul informării ar trebui să cauți să realizezi următoarele obiective:

   

  Dă detalii despre călătoria de misiune. Subliniază ce, când, unde și cât costă misiunea.

   

  Subliniază nevoia de misiune în locația respectivă. Poți folosi materiale audio-vizuale și chiar folosi mărturii proprii dacă ai mai participat la misiuni în acea zonă. 

   

  Spune-le cerințele. Asigurați-vă că aveți un set de cerințe pentru cei care doresc să meargă în echipă. Asigurați-vă că știu că participarea la toate întâlnirile de pregătire este vitală și dă-le un program cu întâlnirile planificate ( una pe lună până în ultima lună înainte de călătorie ). Lasă oamenii să știe că misiunea planificată nu este o vacanță. Asigurați-vă că oamenii care merg sunt credincioși și au un angajament față de Domnul și biserică. De asemenea, ar fi înțelept să aveți o limită minimă de vârstă. De exemplu, ați putea permite numai celor peste 18 ani să meargă extern (exceptând familiile care vor să participe cu copiii). La misiuni în aceeași țară sau la distanțe mai mici, pot fi acceptați și adolescenți dar cu acordul părinților.

   

  Pregătește tabele de înscriere. La încheierea întâlnirii încurajați pe cei care sunt interesați să-și scrie numele. Foarte rar, numărul de persoane care se înscriu va fi același cu numărul real al celor care merg în misiune. Nu intrați în panică dacă aveți șaptezeci de oameni înregistrați pentru că cel mai probabil, vor descrește mult până la plecare.

   

  2. Identifică lideri

  După întâlnirea de informare, uită-te pe tabelul de înscriere și fă o listă a adulților cu experiență care sunt interesați să meargă. Identifică pe cei care ar putea fi lideri adulți și care te pot ajuta în anumite domenii, mai ales în echipele mai mari. Odată ce ai o listă de posibili lideri, discută cu fiecare în parte pentru a le explica așteptările tale și a vedea dacă ei confirmă angajamentul lor. Poți face o listă cu responsabilități principale înainte și în timpul misiunii și să le dai la fiecare ceva de făcut (pregătirea de cântece, scenete, adunarea declarațiilor de la părinți, responsabil cu pregătirea lucrărilor de copii, de adulți etc, responsabil cu transportul, cu programul devoțional al echipei, cu primul ajutor, cu fotografia, cu cazarea și masa etc).

  Dacă nu sunt mulți adulți înscriși începe să vorbești cu unii dintre părinții tinerilor care s-au înscris, poate vor să meargă și ei. Puteți face mai multe anunțuri în biserică ulterior pentru că este important că aveți suficienți adulți care să însoțească tinerii sau adolescenții înscriși. Ar trebui să încercați să aveți un adult pentru fiecare trei sau patru tineri. În plus, asigurați-vă că liderii dumneavoastră sunt proporționali ca gen cu grupul (de exemplu dacă aveți mai multe fete în grupul dvs. decât băieți, ar trebui să aveți mai mulți lideri femei decât bărbați ).

   

  3. Cere-le informații despre ei

  În a doua întâlnire cereți fiecărei persoane care este interesată să meargă în misiune să scrie un simplu raport despre ce știu ei despre țara în care veți merge și de ce vor să meargă. Dacă nu îi cunoașteți bine, puteți crea un formular mai complex de înscriere și dați-l să-l completeze. Dă-le un timp limită să vi le aducă. Vă sugerez maxim o săptămână. Scopul tău ar trebui să fie acela de a separa pe cei care doresc cu adevărat să meargă și care au caracter, de cei care văd călătoria ca o modalitate de a ieși din casă, de a se plimba.  

  Autor:
   Clark Graham


   

  © 2015 Resurse pentru misiune