SPRE MISIUNE

  Organizarea echipei înainte de plecare


  Cheia pentru o misiune bine organizată este comunicarea. Multe aspecte ale logisticii de călătorie trebuie să fie coordonate cu misionarii din țara pe care o vizitați cu grupul. Mai jos este o listă de elemente care ar trebui lămurite înainte :

   

  ► Programul

  Programul de zi cu zi al echipei ar trebui să fie ceva la care atât tu cât și misionarul gazdă să lucrați împreună. În multe cazuri, misionarul sau misionarii cu care veți lucra vor organiza de fapt activitățile și vor face aranjamentele necesare pentru grupul dumneavoastră. Aceasta este cea mai simplă metodă pentru că misionarii pot planifica activitațile voastre pentru a coincide cu programele lucrării lor, cu disponibilitatea lucrătorilor locali etc

   

  ► Aranjamente pentru Transport și Cazare

  Acest lucru este ceva ce misionarii, probabil, vor dori să aranjeze pentru tine. Ei cunosc zona și se pot ocupa de rezervare cazare și de transport și vor ști care sunt potrivite pentru siguranță, cât mai curate și mai confortabile cu putință.

   

  ► Verificări financiare

  În amalgamul de e-mailuri și apeluri telefonice, asigurați-vă că verificați cu misionarii cât de mult vă pot costa unele lucruri, cum ar fi alimente, cazare și transport etc. Cifrele pe care le-ai pus în bugetul inițial au fost doar estimative. După ce ai făcut toate aranjamentele cu misionarii din câmpul de misiune, misiunea ta ar putea costa mai puțin sau mai mult decât ai proiectat la început. Adaptați-vă la situație, comunicați eventualele schimbări.

  Nu uitați să cereți detalii despre moneda locală și să aflați în ce valută trebuie să luați banii, dacă sunt acceptate cec-uri, carduri, dacă există ATMuri etc. 

   

   Numerele de contact

  Asigurați-vă că aveți informații de contact corecte pentru misionarii cu care veți lucra, inclusiv numerele de telefon mobil din țara lor. De asemenea, asigurați-vă că ei le au pe ale tale. Acest lucru este util mai ales atunci când un zbor este anulat sau apar alte probleme neprevăzute.

   

  Există, de asemenea, unele elemente pe care va trebui să le organizați cu membrii echipei dumneavoastră și asigurați-vă că se fac. Aici este o listă de lucruri pe care în calitate de lider al călătoriei de misiune ar trebui să le organizați :

   

  ► Pașapoarte / Vize

  Asigurați-vă că știți cerințele de intrare pentru țara aleasă. Toți membrii grupului trebuie să aibă pașapoarte pentru a călători și eventual aplicați la viză în avans. Atenție: în majoritatea țărilor nu ești acceptat dacă nu ai pașaportul valabil cel puțin încă 6 luni de la data intrării. Verifică toate pașapoartele participanților.

   

  ► Fotografii / Vaccinări

  Unele țări solicită fotografii și vaccinari la intrarea în țară. Toată lumea din grupul dvs. ar trebui să aibă acele fotografii și vaccinare antitetanos și contra hepatitei A care ajută indiferent unde te duci. Alte țări au boli specifice pentru care se cere vaccin.

   

  Permisiuni scrise

  Toți membrii grupului sub vârsta de optsprezece ani ar trebui să aibă împuterniciri de la părinții sau tutorii legali prin care aceștia își exprimă acordul ca ei să participe la misiune. Documentele ar trebui să fie legalizate. În plus, dați-le tuturor participanților să semneze un formular prin care vă autorizează să luați decizii cu privire la tratamentul lor medical în caz de urgență. Pe acea declarație participanții pot trece și alte informații utile unei eventuale urgențe medicale (tratamente pe care le urmează, boli cronice de care suferă, alergii etc). Faceți o listă cu telefoane și nume de persoane pe care le puteți contacta în caz de urgență din familiile participanților.

   

   Creați o Lista de verificare a ceea ce să aducă cu ei și ce să nu aducă

  Păstrați centrarea călătoriei pe lucruri spirituale. Ești acolo pentru a servi pe Domnul. Liderul călătoriei și eventual coliderul ar trebui să aibă mijloace de comunicare cu oamenii de acasă, în special cu pastorul. Laptop-urile și alte aparate pot deveni o distragere a atenției membrilor echipei în cel mai bun caz sau o problemă majoră în cel mai rău caz. Stabiliți reguli stricte pentru ceea ce grupul dvs. poate lua în bagaj, atât articole personale cât și electronice.

   

  ► Bagaje

  Limitați bagajele la un bagaj mic de cală și unul de mână de persoană.

   

   Întâlnire cu liderii adulți

  Asigurați-vă că aveți întâlniri cu liderii adulți pentru a vedea în ce stadiu sunt cu responsabilitățile pe care le-ați dat.

   

  ► Aranjarea pe camere

  Dacă grupul dvs. va fi cazat într-un hotel/ locație de lucrare, desemnează pe un adult din chipă să facă distribuirea pe camere dinainte, nu lasa oamenii tăi tineri să aleagă să stea cu cine vor sau să creeze dispute pe această temă.

   

  ► Repetiții

  Faceți repetiții de cântece sau de scenete pe care urmează să le prezentați în misiune. Dacă limba locală în misiune este este alta decât cea pe care o cunoașteți, cereți ajutorul misionarilor locali să alegeți ceea ce să prezentați, să vă trimită niște cântece locale. Desemnați pe cineva din echipă să se ocupe de aceste aspecte și să se asigure că se iau de acasă caiete de cîntări, partituri, instrumente, costume pentru scenete etc.

   

  ► Reuniunea de plecare

  Înainte de a pleacă cu echipa, întâlniți-vă la biserică pentru o perioadă de rugăciune (poate cu toată biserica)

  Autor:
   Clark Graham


   

  © 2015 Resurse pentru misiune