SPRE MISIUNE

  Să mergi în misiune doar prin biserica ta?


  Mai ales când biserica mamă promite sprijin financiar complet, aceasta atârnă mult în alegerea pe care o fac unii români.
  Înainte de vă alătura ca misionari trimiși de denominațiunea dumneavoastră, puneți-vă aceste întrebări preliminare : " Sunt fericit cu lucrarea pe care biserica mea o face ? " " Sunt fericit cu politicile și istoria lor ? " " Este denominațiunea mea acceptată și un avantaj pentru zona geografică în care urmează să merg? " ? ?

   

  Dacă răspunsurile la întrebările de mai sus sunt pozitive, abia apoi ia în considerare următoarele AVANTAJE  ale trimiterii ca misionar sub conducerea bisericii dumneavoastră :

  ► Ești familiarizat cu teologia, tradițiile, și metode lor.

  ► Nu va trebui să ridici suport financiar, din moment ce unele biserici au, de obicei, un buget misiune, așa că, ei te vor sprijini.

  ► Veți avea uși deschise pentru sprijin financiar și în alte biserici de aceeași dominațiune

  ► Te vei simți mai mult parte din biserica de acasă.

  ► Veți avea o influență în  biserica dumneavoastră odată cu trecerea anilor


   

  DEZAVANTAJE:
  ►  Se pot crea așteptări nerealiste sau neadaptate la cultura respectivă în care mergeți- vi se poate impune tipul de lucrare, să promovați doar ideile cultului dumneavoastră, să faceți lucrurile doar în modul în care se fac în biserică, să colaborați doar cu persoane din cultul dvs în lucrare etc.

  Un păstor  român a vizitat o dată un misionar trimis de biserica lui în Africa. A rămas șocat de două lucruri: în bisericuța plantată de misionar într-un trib, oamenii dansau în timpul cântecelor de închinare, obicei neacceptat în cultul lor. Al doilea lucru era că nici o femeie nu purta batic pe cap, ba chiar erau rase în cap și erau acoperite cu argilă roșie pe tot corpul, după obiceiul local. Și mai mult, aveau la gât și la mâini tot felul de mărgele colorate și mamele cu copii nu se sfiau să-i alăpteze chiar acolo la slujbă. S-a întors scandalizat să povestească comitetului cum se risipesc banii lor pe niște sălbatici care nu au putut fi făcuți de misionar să se poarte cum trebuie în biserică. 
  Ceea ce a omis să observe fratele, a fost faptul că, înainte ca aceștia să vină la Domnul, erau sângeroși și canibali, se luptau cu alte triburi și își mâncau adversarii doborâți. De asemenea niște vraci locali sacrificau copii nou născuți pe timpul  unor molime iar toate acestea se opriseră odată cu plantarea biserericii. 

  ► Puteți rămâne în aer la anumite schimbări ale bisericii și chiar misiunea dvs se poate încheia prematur- de exemplu scade bugetul de  misiune, se schimbă păstorul cu unul care nu vă cunoaște, se schimbă politica bisericii și misiunea nu mai e o prioritate

   

  {AF}Nu lasa teama de a nu avea suport financiar să ghideze decizia ta.
  Jim K., care a servit cu Mission Society timp de zece ani în Kazahstan.

  Răspunsul simplu este de a merge pentru un salariu cu biserica sau cultul dumneavoastră, astfel încât să "nu trebuiască să cerșiți bani. " Dar acesta este un motiv slab. Ridicarea  suportului financiar pentru misiune este un lucru greu, fără nici o îndoială. Dar există unele avantaje reale pe care ar putea să nu le aveți dacă finanțarea vine în mod automat de la o denominațiune:

  - Vei învăța să împărtășești viziunea ta într-un mod convingător și și să îi inspiri și pe alții. Este important să fii în măsură să faci acest lucru, deoarece de multe ori în serviciul de misionar vor veni și timpuri când te vei întreba de ce ești acolo. Să fii ferm în viziunea ta, este important.

  - Vei experimenta într-un mod tangibil credincioșia și binecuvântările financiare ale lui Dumnezeu la timpul potrivit, în moduri în care nici nu te-ai fi așteptat. Vei învăța să trăiești prin credință

  - Mulți misionari cu salariu din biserica lor nu fac efortul de a construi o echipă solida de sprijin în rugăciune. Am fost atât de recunoscător pentru sutele de oameni care se roagă pentru noi,  oameni pe care, probabil, nu i-am fi întâlnit dacă nu mergeam să facem prezentări de strângere de suport.

  {/AF}


   

  © 2015 Resurse pentru misiune