Misiune si atitudine
Ca si crestini, avem o misiune, dar avem nevoie de o atitudine asemanatoare cu cea a lui Hristos fata de misiunea noastra. Isus a fost trimis cu o misiune (Ioan 3:16) si a avut si o atitudine fata de misiunea Lui. Cred ca apostolul Pavel a caracterizat cel mai bine misiunea lui Isus în I Timotei 1:15, care spune: “O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: “Hristos Isus a venit în lume ca sa mântuiasca pe cei pacatosi, dintre care cel dintâi sunt eu.” Pavel a înteles ca Hristos a venit pe pamânt ca sa mântuiasca pacatosii ... sa-l mântuiasca pe el. Isus a venit si a trait pe acest pamânt sa mântuiasca, aceasta a fost misiunea Lui.
Isus si-a anuntat misiunea Lui pe pamânt cu aceste cuvinte:
“Pentru ca Fiul omului a venit sa caute si sa mântuiasca ce era pierdut.” (Luca 19:10) Atitudinea lui Isus fata de misiunea Lui poate fi vazuta în cuvintele Lui când spune: “Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-si dea viata ca rascumparare petru multi.” (Matei 20:28) Poti sa-I simti inima si pasiunea în cuvinte de parca ar spune “Ascultati toti- nu am venit din cer ca sa am tot ce poate oferi lumea... pozitie...bogatii... confort... mai mult, Eu nu am nevoie de aceste
lucruri ... Eu doar ii vreau pe ei... pe cei pierduti...pe voi... pentru asta exist!”
Atitudinea Lui ne spune ca El a fost gata sa mearga oriunde, sa faca orice, sa slujeasca oricui, sa dea orice si sa devina orice ca sa ne aduca noua viata. El spunea ca nu este chemat doar ca sa faca ceva, El avea de gând sa faca acel lucru! El chiar facea acel lucru! El avea de gând sa-si împlineasca misiunea facând ceva ... dându-si viata. Atitudinea lui Isus fata de misiune a rezultat în fapte care au reflectat misiunea Lui. Putem sa spunem, deci, ca misiunea este scopul vietii noastre în ce îi priveste pe cei pierduti. Asadar atitudinea este felul în care ne privim scopul, si misiunea este expresia exterioara a scopului nostru... ceea ce facem cu adevarat în legatura cu scopul nostru.
Înainte sa paraseasca aceasta lume, Isus a transmis misiunea Lui ucenicilor si tuturor celor care vor chema Numele Lui pentru mântuire spunând “Cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa va trimit si Eu pe voi.” (Ioan 20:21) Isus a spus ca noi avem aceeasi misiune sa îi salvam pe cei pierduti si sa ne dam viata ca rascumparare pentru multi. El si-a dat viata si apoi ne-a predat noua stafeta.
Cine sunt cei pierduti?
Intr-un an, în lume mor 30 milioane de oameni. Într-o saptamâna mor 575.000. În fiecare zi mor 82.000 de oameni. În fiecare ora mor 3.400 de oameni. La fiecare minut mor 57 de oameni. De fiecare data când ceasul ticaie... cineva moare... cineva este pierdut.
Acum câtiva ani am auzit urmatoarele calcule legate de statisticile la nivel global. Populatia mondiala curenta este undeva la 6.8 miliarde. Studiile conservative indica faptul ca aproximativ 27.5% din populatia lumii sunt crestini activi. Dar ce se întâmpla cu ceilalti 4.93 miliarde care nu îl marturisesc pe Isus ca Domn?
Cum vor arata cei 4.93 miliarde de oameni când vor fi aliniati în asteptarea judecatii si aruncarii lor în iazul de foc? Daca ai alinia toti acesti oameni în jurul centrului pamântului, permitând fiecaruia sa ocupe o portiune de 30 cm, sirul s-ar întinde în jurul pamântului o data, de doua ori, de 5 ori, de 10 ori, de 15 ori, de 25 de ori...de mai mult de 30 de ori în jurul planetei Pamânt. Incredibil!
Când încerc sa vizualizez numarul acesta incredibil de oameni asezati într-un rând (Apocalipsa 20:12) înaintea Domnului Isus pentru a fi judecati (Matei 25:32)si sa îi vad pe cei mai multi din ei aruncati în iazul de foc (Apocalipsa 20:15) care a fost pregatit pentru diavol si îngerii lui (Matei 25:41), ma face sa ma cutremur pâna în adâncul fiintei mele. Acest rând, care pare sa nu aiba sfârsit, nu va fi format doar din cei 4.93 miliarde de oameni care se îndreapta spre eternitatea fara Hristos despre care vorbesc acum,
ci îi va include si pe toti aceia care L-au respins pe Domnul în ultimii 6000 de ani. Este o durere adânca în inima mea când îmi dau seama ca Domnul stie, vede si aude fiecare suflet care moare si merge în iad, stiind ca nu trebuie sa se întâmple asa. Din pacate, multor crestini nu pare sa le pese de cei pierduti, de soarta lor si de durerea lui Isus de a-i vedea pierind.
C.T. Studd, marele misionar în Africa a spus: “Stiam ca Isus a murit pentru mine, dar nu întelesesem ca daca a murit pentru mine, eu nu îmi mai apartin mie. Rascumparare înseamna “a cumpara înapoi” , asa ca daca îi apartin Lui, ori sunt un hot si pastrez ce nu este al meu, ori renunt la tot pentru Dumnezeu.
Când am vazut ca Isus Hristos a murit pentru mine, nu mi s-a parut greu sa renunt la totul pentru El. Daca Isus Hristos, Dumnezeu, a murit pentru mine, atunci nici un sacrificiu nu poate sa fie prea mare sa îl fac pentru El.”
Dar noi? Haideti sa ne facem un inventar personal al vietilor noastre. Ne trezim noi oare în fiecare zi, ne privim în oglinda si ne amintim ca suntem aici pe pamânt pentru a “salva pacatosii”?
Trebuie sa ne întrebam: “Cred eu cu adevarat ca sunt aici sa îi salvez pe altii? Si, “Reflecta faptele mele ceea ce spun ca eu cred?”
Am face bine sa ne întrebam care este atitudinea noastra reala fata de acele miliarde de oameni care mor fara Isus, dintre care multi ne sunt rude, vecini, colegi de scoala, colegi de lucru sau cei despre care auzim în alte parti ale lumii. Eu cred ca adevarata noastra atitudine este reflectata în ceea ce facem practic pentru a schimba aceste statistici.
Când privesc înapoi la zilele mele de început ca si crestin, îmi aduc aminte cu claritate ca misiunea nu era în nici un fel pe ecranul radarului meu. Misiunea si evanghelizarea nu erau accentuate deloc de crestinii care m-au influentat imediat dupa ce m-am predat viata lui Hristos, de aceea nu am înteles valoarea imensa pe care Isus o pune pe ele. Totusi, în timp am cunoscut misionari care m-au influentat pe mine si familia mea. Prin prietenia cu ei, ochii mei au fost deschisi fata de ce înseamna misiunea, si am început sa ma gândesc mai mult la misiune în viata mea. Domnul a început sa îmi miste inima în timp ce ma gândeam ca va trebui sa parasesc acest pamânt într-o zi, sa privesc adânc în ochii Lui cercetatori, si sa raspund în detaliu la întrebari despre cum mi-am petrecut viata de crestin.
Acum ma aflu de peste 20 de ani în procesul de a dezvolta o atitudine fata de misiune asemanatoare cu cea a lui Hristos. Reusesc?
Pot doar sa spun ca cresc în acest proces. Noi toti esuam asa de usor, dar El este credincios si daca îl urmam, El ne poate face sa devenim pescari de oameni. Am ajuns la concluzia ferma ca o atitudine fata de misiune asemanatoare cu a lui Hristos înseamna ca fiecare credincios ar trebui sa fie în mod personal, cu sârguinta crescânda, implicat în misiune si evanghelizare, lucrând împreuna cu Hristos pentru a-i salva pe cei pierduti cu orice pret, si a duce Evanghelia pâna la marginile pamântului. Dezvoltarea unei atitudini fata de misiune asemanatoare cu cea a lui Hristos este un proces, iar restul acestei brosuri este dedicat împartasirii unor modalitati practice care sa va ajute sa avansati în acest proces, în special în ce priveste misiunea internationala.
Sursa
Misiunea este Posibila
Brad Hayes- misionar in Romania