SUSTINERE MISIONARI

  Importanta comunicarii constante


  Comunicarea este un dialog. Nu este corect sa lasam povara comunicarii doar pe misionar. Noi toti trebuie sa ne facem partea noastra.

  Motive pentru comunicare 

  • Consistenta în relatiile tale.

  Daca vorbim cu copiii nostri o data pe an sau la doi ani, sau daca asteptam sa auzim de la amvon cum le merge copiilor la Scoala Duminicala nu le va servi ca încurajare. Comunicarea consecventa cu misionarii este una din cele mai mari încurajari pentru ei. Scopul comunicarii regulate este încurajarea, a le spune misionarilor ca ne pasa de ei, ca lucrarea lor are valoare si ca nu sunt singuri.

  • Ajuta-i sa treaca peste dorul de casa.

  Misionarii care îsi parasesc caminele, deseori se simt deconectai de viata, de biserica si de comunitatea pe care le-au lasat în urma. Faptul ca pleaca de acasa si merg în alt loc sa slujeasca Domnului este un mare angajament si sacrificiu. Cei care pleaca simt durere în parasirea celor dragi, iar durerea lor se intensifica atunci când cei pe care îi parasesc nu vad importanta pastrarii unei legaturi apropiate cu ei. Dorul de casa este considerat o boala, dar pentru misionari, dorul de casa este depasit prin comunicare sanatoasa si consecventa cu oamenii si cu Dumnezeu.

  • Exprimarea aprecierii, grijii si preocuparii.

  Când comunicam cu misionarii, acest lucru îi ajuta sa simta legatura cu cei de acasa. Acest lucru va minimaliza sentimentul de separare de tot ceea ce este familiar, care poate fi foarte real si care îl poate obosi pe un misionar. Comunicarea le arata ca ne amintim de ei, ca tinem la ei si îi sustinem.
  Fii în contact regulat cu misionarul tau. Îi sugerez sa faci un plan în a comunica cu misionarul tau cel putin o data pe luna. Chiar si un scurt mesaj de salut are bataie lunga în a sta în legatura cu ei.

  Modalitati practice de comunicare

  - Email, Messenger, Skype sau Facebook
  Tehnologia a facut lumea mai mica si comunicarea on-line este cea mai buna modalitate de comunicare pentru cei mai multi misionari.
  - Scrisori
  Acesta este un mod aproape uitat, dar totusi special, de a ramâne în contact.
  - Felicitari de ziua lor de nastere
  Oricui îi place sa stie ca ceilalti se gândesc la ei de ziua lor.
  - Citeste emailuri si rapoarte ale misionarilor, urmarind paginile de web sau blogurile lor si raspunde-le, reactioneaza la informatiile lor.
  Într-una din vizitele mele recente în Statele Unite, eram acasa la niste prieteni. La televizor se difuza un eveniment sportiv, si cei mai multi oameni se concentrau la televizor, totusi, o femeie s-a întors spre mine si mi-a pus o întrebare referitoare la ceva nou ce se întâmpla în lucrarea noastra. Acest lucru mi-a aratat ca ea si-a luat timp si a citit raportul meu recent despre lucrare. M-am bucurat sa raspund la întrebare, deoarece deseori oamenii nu îsi fac timp sa citeasca rapoartele si asta este descurajator si demoralizator. Odata am trimis un raport de misiune la aproximativ 400 de oameni, dar doar 5 au raspuns în vreun fel....asta este o rata de raspuns de putin peste 1%.
  - Telefon
  În urma cu aproximativ 6 ani ma simetam foarte abatut în ce priveste valoarea mea ca misionar. Ma gândeam sa parasesc câmpul de misiune si sa ma întorc în America. Într-o dimineata m-am rugat ca daca Domnul vrea sa ramân, si sa nu plec, sa faca sa ma sune cineva din America si sa ma încurajeze. În acea perioada foarte rar ne suna cineva. Mai târziu în acea zi, pastorul meu, care este în acelasi timp si un bun prieten, m-a sunat si a spus ca se ruga pentru mine, si a simtit ca trebuie sa ma sune si sa ma salute. Am recunoscut ca acesta a fost raspunsul imediat la rugaciunea mea. Telefonul lui m-a asigurat ca Domnului îi pasa si ca vroia sa ramân si sa continui lucrarea pe care am început-o.

  - Formeaza un lant de încurajare 
  Acest grup de oameni formeaza o rotatie în asa fel încât misionarii sa primeasca emailuri de încurajare sau scrisori pe parcursul unei întregi luni.
  Aceasta idee este coordonata pentru a fi siguri ca aceasta comunicare are loc cu adevarat.


  Sursa
  Misiunea este Posibila
  Brad Hayes- misionar in Romania

  © 2015 Resurse pentru misiune