SUSTINERE MISIONARI

  Susţine un misionar


  Un studiu pe care l-am citit într-o carte de-a lui George Barna în urma cu 8 ani arata ca doar o medie de 3-5% din colectele lunare ale bisericilor evanghelice americane merge în misiune si evanghelizare. Aceasta înseamna ca noi (biserica americana) avem mult de crescut in sustinerea înaintarii Evangheliei prin misiune.
  Daca deja sustii un misionar într-un fel anume, este bine. Dar daca nu faci acest lucru înca, si vrei sa faci alegerea de a sustine un misionar, îti sugerez sa te gândesti sa sustii pe cineva care este începator, cineva care îsi ia un angajament sa faca misiune pe termen lung pentru prima data. Pentru o asemenea persoana poate fi dificil sa strânga banii de care are nevoie pe terenul de misiune. S-ar putea ca ei sa nu stie cum sa strânga aceste fonduri si sa nu aiba o baza solida de oameni care sa îi ajute. Acesti începatori ar putea sa simta ca încearca sa urce un munte de unii singuri;ei au nevoie de tine ca sa îi ajuti. Stiu despre cineva chiar acum care vrea sa slujeasca în misiune, este nevoie de el în organizatia în care va merge, a dovedit deja valoarea pe care o are în acea organizatie, dar nu are înca finantele necesare.


  A. Dezvolta o relatie strânsa cu acel misionar. ADOPTIE este un cuvânt minunat care sa descrie relatia care ar trebui sa existe între misionari si prietenii, familia si biserica lor. Parintii adoptivi investesc în viata, cresterea si dezvoltarea copilului. Noi ar trebui si putem sa facem acelasi lucru pentru misionari. Adoptie înseamna în acelasi timp mai mult decât “investire”. Este un angajament total, responsabilitate completa pentru altcineva, proprietate asupra cuiva care nu are parinti.
  În Fapte 13:1-3, biserica din Antiohia a adoptat ideea ca Domnul vrea sa trimita misionari. Antiohia a devenit a doua biserica principala (cea din Ierusalim fiind prima), si a devenit un centru de activitate misionara. Daca Pavel si Barnaba nu ar fi fost trimisi din Antiohia, multe vieti nu ar fi fost atinse de Domnul. Prin viata lui Pavel si Barnaba, multimi de oameni au auzit Evanghelia ( Fapte 13:44, 49 si 14:1, 7, 21 si 25), multi au fost mântuiti (Fapte 13:12 si 14:1,21 si 48), au fost facute vindecari si minuni
  (Fapte 14:3,10 si 20), si au fost formati lideri (Fapte 14:23).
  Imaginati-va bucuria bisericii din Antiohia când au auzit despre tot ce facea Dumnezeu prin Pavel si Barnaba, fratii trimisi de ei sa faca lucrarea pe care Dumnezeu i-a chemat sa o faca. În acest proces, atât Pavel cât si Barnaba au crescut si au devenit apostoli.
  “Dupa venirea lor, au adunat biserica si au istorisit tot ce facuse Dumnezeu prin ei si cum deschisese Neamurilor usa credintei.” ( Fapte 14:27)
  Ma întreb oare câte usi a vrut Domnul sa deschida în zidirea Împaratiei Lui, dar nu a putut din cauza ca noi nu am trimis mai multi oameni. Este o mare pierdere când noi nu ne facem parteneri pentru a trimite misionari pe teren pentru a strânge recolta, si ne asteapta o rasplata mare când alegem sa îi trimitem.


  B. Fa ceva personal. Adoptia unui misionar este ceva ce eu fac, nu doar ce face biserica. Ia în posesie aceasta idee si spune “Eu voi adopta un misionar”. Aceasta hotarâre este extrem de profitabila pentru noi personal. Când stim ca suntem o binecuvântare tangibila pentru un misionar si ca jucam un rol vital în atingerea oamenilor pentru Hristos, vom avea o bucurie puternica în inimile noastre stiind ca prin aceasta ne supunem Lui. Aceasta bucurie vine din prezenta Duhului lui Dumnezeu în inimile noastre.
  (Psalmul 16:11)

  Sursa
  Misiunea este Posibila
  Autor Brad Hayes- misionar in Romania

  © 2015 Resurse pentru misiune