SUSTINERE MISIONARI

  Petrece timp cu un misionar

  Misionarii sunt oameni ca toti ceilalti. Noi cu totii avem nevoie de dragoste, acceptare, încurajare, prieteni, vindecare, etc.
  Misionarii nu sunt super-eroi la care nu putem sa ne relationam sau care nu pot fi atinsi.


  A. Fa-l o prioritate pe misionarul care te viziteaza. A cheltui bani înseamna a “investi bani”. În acelasi fel, a petrece timp cu cineva înseamna a “investi timp”. Ar trebui sa fie competitie pentru programul unui misionar care viziteaza. Orice crestin ar trebui sa îsi doreasca sa petreaca timp personal cu misionarii si sa auda ce au ei de spus atunci când viziteaza orasul sau zona apropiata lor. Daca misionarul care va viziteaza are si copiii cu el, ati putea de asemenea aranja activitati speciale pentru ei. Investind în copiii lor este un mod minunat de a-i ajuta si a le arata lor ca îti pasa.


  B. Include-i în viata ta. Invita misionari acasa la tine pentru o masa, sau invita-i la o cafea în oras. Înainte ca împreuna cu familia mea sa devenim misionari la nivel international, am gazduit periodic întâlniri pentru misionarii care ne vizitau, petru ca ei sa poata împartasi despre viata lor si domeniul lor de lucrare cu prietenii nostri. Chiar si acum, în câmpul de misiune în România, încercam sa folosim fiecare ocazie pentru a-i gazdui pe misionarii care viziteaza zona noastra.


  C. Învata despre ei. Vorbeste cu ei si asculta-i. Pune-le întrebari despre viata lor, ca si acestea:
  -Ce te încurajeaza cel mai mult?
  -Care sunt durerile tale? Dar dezamagirile?
  -Ce îti place cel mai mult acolo unde slujesti?
  -Cum merge lucrarea?
  -Care sunt cele mai mari obstacole în lucrarea ta?
  -Când este ziua ta?
  -Care sunt cateva moduri practice în care as putea sa te ajut?
  Îl poti încuraja pe misionar sa fie deschis cu tine si sa îti împartaseasca inima si nevoile lui. Când face acest lucru, nu te simti socat sau coplesit de cât de mare este nevoia lor, ci mai degraba ofera-te sa îl ajuti într-un fel. Multumeste-i ca ti-a împartasit nevoile si roaga-te cu el.


  Sursa
  Misiunea este Posibila
  Autor Brad Hayes- misionar in Romania

  © 2015 Resurse pentru misiune