SUSTINERE MISIONARI

  Roagă-te pentru un misionar


  Misiunea înseamna mai mult decât misionari care fac lucrarea lui Dumnezeu. Misiunea este Dumnezeu la lucru. A te ruga pentru un misionar este un alt mod de a deveni partener cu Dumnezeu în ceea ce este important pentru inima lui Dumnezeu.
  Augustin a spus: “Fara Dumnezeu noi nu putem face nimic, si fara noi Dumnezeu nu vrea sa faca nimic”. Rugaciunea ne schimba pe noi si pe ceilalti. Fii un partener al misionarilor în rugaciune pentru urmatoarele domenii din viata lor:

   

  A. Relatia cu Dumnezeu
  - Roaga-te pentru o dragoste mai mare pentru Dumnezeu si Cuvântul Lui, o viata de rugaciune mai puternica, si o umblare mai apropiata de Duhul Sfânt. (Filipeni 1:3-11, II Corinteni 13:14)

  B. Starea fizica si emotionala
  - Roaga-te pentru sanatate, siguranta, victorie asupra singuratatii, depresiei si fricii.

  C. Relatiile de familie
  - Roaga-te pentru relatia sot/sotie, pentru copiii lor si ca Domnul sa îi ajute sa fie exemple mai bune.

  D. Probleme de comunicare
  - Roaga-te pentru abilitatea lor de a învata limba tarii în care lucreaza, de a se adapta culturii, de a
  întelege oamenii, de a-si clarifica lucrarea si viziunea si pentru directie si discernamânt. (Filimon 1:4-7)

  E. Relatii în afara familiei
  - Roaga-te pentru îngaduinta în relatiile cu alti misionari, cu bisericile locale care îi trimit si care îi primesc, cu comunitatea si oficialitatile.

  F. Slujire eficienta
  - Roaga-te pentru abilitatea lor de a predica si de a-i învata pe altii, pentru mai multa râvna si îndrazneala, pentru usi deschise si pentru inimi mai deschise si roada în vietile celor carora ei le slujesc. (Efeseni 6:17-20)

  G. Sprijin financiar
  - Când se vorbeste de “sprijin” pentru misiune, cei mai multi oameni se gândesc la “rugaciune si bani”, ambele sunt domenii vitale. Cred ca este important sa îmbinam aceste doua nevoi prin rugaciune pentru eliberarea finantelor si materialelor de care este nevoie. (Filipeni 4:19)


  Sursa
  Misiunea este Posibila
  Autor Brad Hayes- misionar in Romania


   

  Cum să ne rugăm pentru misionarii transculturali

  Prin rugăciune, poţi avea un rol cheie în lucrarea lui Dumnezeu printre oamenii necâştigaţi pentru Hristos.

  Imaginează-ţi cum ar fi să înveţi o limbă care nu a fost scrisă niciodată. Cum ar fi dacă ai încerca să înţelegi toată complexitatea detaliilor unei culturi care este atât de diferită de a ta?

  Roagă-te pentru ca misionarii să fie perseverenţi, alerţi şi sârguincioşi.
  Roagă-te ca să aibă o încredere neclintită în Dumnezeu, pentru a putea învinge multele obstacole pe care le întâmpină pe câmpul de misiune.
  Roagă-te pentru o comunicare clară a Evangheliei în limba oamenilor la care s-au dus, într-o manieră relevantă din punct de vedere cultural.

  Gândeşte-te cum ar fi să trăieşti în mijlocul unui trib izolat şi să depinzi tot timpul de colegii tăi pentru cumpărarea celor necesare traiului, pentru orice tranzacţie bancară, pentru a-ţi plăti facturile şi pentru a rezolva o mulţime de alte probleme.

  Slavă Domnului pentru misionarii care au ales să se ocupe de partea logistică, oferind astfel colegilor lor posibilitatea de a se implica total în plantarea de biserici în locurile mai puţin accesibile.
  Roagă-te pentru munca în echipă şi pentru un sentiment de încredere că fiecare persoană are un rol important în răspândirea Evangheliei.

  Cum ar fi să trebuiască să-ţi educi copiii în mujlocul unei alte culturi?

  Roagă-te pentru perseverenţă, răbdare, hărnicie şi pentru rechizitele necesare în procesul educării copiilor în sistemul de home-schooling.
  Roagă-te pentru profesorii care s-au consacrat în a-i iubi şi a-i educa pe copiii misionarilor din cadrul şcolilor de misiune.
  Roagă-te pentru creşterea spirituală, intelectuală şi fizică a elevilor pentru slava lui Dumnezeu.

  Acum, gândeşte-te la oamenii din triburi care necesită ajutor medical. Imaginaţi-vă că familia dumneavoastră are nevoie de înrijire şi ajutor. Cum este oare să duci dorul părtăşiei din biserica de acasă şi a relaţiilor speciale cu prietenii şi cu familia?
  Cum este să simţi impactul întunericului spiritual care te înconjoară?

  Roagă-te ca misionarii să poată să-şi facă timp pentru împrospătare spirituală şi relaxare fizică. Să aleagă ce este cel mai bun dintre multele lucruri bune, întrucât totdeauna sunt mult mai multe nevoi decât resurse şi abilităţi pentru a le întâmpina.
  Roagă-te ca nici un lăstar de amărăciune să nu crească printre membrii familiilor sau printre colegii misionarilor.
  Roagă-te ca să aibă mereu bucurie în Domnul, indiferent de circumstanţe.
  Roagă-te pentru biruinţă spirituală. Pentru viziune şi înţelepciune de a ajuta oamenii să vină să-L cunoască pe Hristos ca Mântuitor şi să crească în maturitate.

  Roagă-te în mod regulat pentru misiunea transculturală!
  Astfel vei experimenta puterea lui Dumnezeu şi vei ajunge să-L cunoşti pe Dumnezeu mai bine. Luptând pentru sufletele pierdute şi cerând putere spirituală pentru cei care lucrează pe câmpul de misiune, tu vei avea o influenţă în vieţile oamenilor pentru toată veşnicia!

  Alege să fi informat prin buletinele noastre periodice online şi prin email.

  Vizitează website-ul nostru şi decide să te implicit în reţeau naţională de rugăiune!  http://www.agentiakairos.ro

  Adaptare după materialul
  ”How To Pray for Tribal Missions” al organizaţiei NTM

  sursa http://www.agentiakairos.ro/


   

  © 2015 Resurse pentru misiune