SUSTINERE MISIONARI

  Investeşte în misiune în mod creativ


  Domnul poate sa ne dea tuturor idei creative care sa genereze un anume venit pentru a deveni parteneri la ceea ce este important pentru El: sa ducem vestea buna a lui Isus Hristos unei lumi pierdute care moare. Eu sunt foarte mulumitor pentru oamenii cu care Domnul m-a înconjurat, care sunt dornici sa daruiasca, sa se sacrifice si sa îsi schimbe stilul lor de viaa pentru familia mea. Acest lucru este foarte evident în mod special atunci când vizitam biserica de unde am plecat, orasul, familia si prietenii.


  A. Simplifica-ti stilul de viata. Crestinii care sunt seriosi în ce priveste evanghelizarea mondiala si misiunea pot sa aiba un stil de viata mai simplu. Acest schimb de mentalitate în felul în care ne traim viaa ne poate permite sa facem ca mai mult din resursele pe care ni le-a dat Dumnezeu sa fie disponibile pentru Împaratia Lui. Câteodata aceasta înseamna sa cumparam lucruri mai ieftine care sa ne ajute sa facem munca pe care trebuie sa o facem, pentru a putea sa dam mai mult lucrarii lui Dumnezeu. Alteori înseamna sa cumparam mai putin, ca sa risipim mai putin.
  Isus a spus ca viata unui om nu se cuprinde în abundenta posesiunilor lui (Luca 12:15). De ce unii crestini fac un scop din a duce un stil de viata care este în contrast cu ceea ce Isus ne-a aratat? El, care nu a avut bani si nici macar un loc unde sa-si puna capul (Matei 8:20 & 10:9,10) i-a învatat acelasi stil de viata pe ucenicii Lui, pentru ca ei sa învete sa traiasca o viata de credinta si sacrificiu, cautând mai întâi Împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui. Din aceasta, ucenicii au învatat biserica primara sa îsi împarta averile lor (Fapte 2:45, Fapte 4:32-37), în acest fel simplificându-si viata pentru înaintarea Evangheliei. O carte buna pe aceasta tema este Principiul Comorii de Randy Alcorn.


  B. Pune-ti bunurile în negot. O familie pe care o cunosc a hotarât ca vrea sa daruiasca mai mult în lucrarea de misiune. Au facut împrumut la banca, au cumparat un duplex, au dat spre închiriere ambele nivele, au platit ipoteca mai devreme si au trimis banii care le-au ramas în fiecare luna organizatiei lor preferate de misiune. Aceasta idee a fost creativa, eficienta si un exemplu de buna ispravnicie de asemenea.


  C. Utilizeaza-ti darurile spirituale. Un pastor pe care-l cunosc, care este si un expert în finanele bisericii, a vrut sa dea mai mult pentru lucrarea de misiune. A hotarât sa scrie o carte si, împreuna cu sotia, sa dea 25% din profit lucrarii de misiune. A scris cartea si a platit pentru publicare din buzunarul lui. Cartea sa vândut repede în 200.000 de exemplare si a continuat sa se vânda rapid pâna la un milion de exemplare vândute. Acest om a semnat recent un contract prin care a vândut cartea unei denominatiuni care este raspândita în aproape fiecare tara din lume.
  Aceasta denominatiune va traduce cartea si o va da mai departe tuturor bisericilor care îi apartin pentru a-i ajuta sa învete cum sa devina mai darnici. Domnul l-a onorat pe acest barbat pentru credinta, efortul si inima lui pentru misiune.

  Câteva modalitati creative de care am beneficiat si care ne-au binecuvântat personal:
  A. Oferiti gazduire/transport. Felul în care noi suntem tratati în mod regulat ne face sa simtim ca oamenii ne iubesc, se îngrijesc si îsi aduc aminte de noi. Întotdeauna prieteni apropiati ne iau sau ne duc la aeroport. Asupra noastra se revarsa ospitalitate cu caldura când se lasa la alegerea noastra unde sa stam.
  Datorita faptului ca în timpul acestor vizite în Statele Unite sau alte tari sunt foarte ocupat, sa stau la cineva acasa poate fi un inconvenient pentru ei, deoarece am nevoie de flexibilitate în programul meu. În timpul unui concediu cu câtiva ani în urma, familiei noastre i s-au pus la dispozitie 4 masini. Aceasta generozitate a servit ca transport pentru copiii mei, deoarce în acest timp ei au lucrat si au avut nevoie sa economiseasca pentru a putea merge la scoala sau în misiune înapoi în România sau în alte parti ale lumii.
  În timpul aceluiasi concediu în urma cu câtiva ani, o persoana pe care nu o cunosteam a oferit familiei mele casa de vara pe care o detinea lânga un lac (la cererea pastorului, care ne este prieten), si au mers atât de departe ca au si platit facturile pentru perioada cât am stat noi acolo. Acelui om îi placea foarte mult sa mearga la casa de la lac împreuna cu familia la sfarsit de saptamâna, totusi, au sacrificat ce le placea asa de mult pentru a binecuvânta un misionar si familia lui. Îmi amintesc foarte bine ce a spus proprietarul casei de la lac cu privire la motivul pentru care ne-au daruit casa lor pentru 6 luni. A spus ca ei ca familie au hotarât sa daruiasca cu sacrificiu si sa daruiasca într-un fel care sa aiba impact asupra cuiva. În aceasta, ei au reusit cu siguranta.


  B. Utilizeaza-ti îndemânarea sau vocatia. Suntem de asemenea binecuvântati de oameni care daruiesc din domeniul în care ei exceleaza. Taxele noastre sunt rezolvate în fiecare an gratuit de catre un contabil. Ni se presteaza servicii dentare gratuit sau cu reducere de catre un dentist crestin, primim ochelari gratuit pentru cei din familia noastra care au nevoie, si alte servicii diferite. De-a lungul anilor am avut probleme de sanatate, si în fiecare caz Domnul a platit pentru ele prin bunatatea oamenilor care au vrut sa ajute. Aproape de fiecare data primim gratuitate sau reducere pentru materialele lucrarii pe care avem nevoie sa le imprimam. Este de asemenea o mare binecuvântare pentru un misionar sa creeze si sa sustina o pagina de web sau un blog. Foarte putini oameni sunt destul de avansati în informatica pentru a putea crea aceste lucruri si ca sa platesti pe cineva sa faca acest lucru costa foarte mult. Pagina de web a lucrarii noastre a fost un mijloc urias de a strânge fonduri, de a comunica cu cei care ne sustin si de a cunoaste oameni noi interesati de misiune. 
  Site-ul nostru a fost creat si întretinut ca o donatie care sa ne ajute. Am de asemenea prieteni talentati care s-au oferit sa faca videoclipuri pentru lucrare si sa faca brosuri care sa ne ajute sa prezentam activitatile lucrarii.


  C. Potriveste darnicia ta unei nevoi specifice. Pe câmpul de misiune, copii nostri fac scoala acasa si în fiecare an prietenii nostri ne ajuta sa coordonam transportul cartilor pentru scoala aici în România. De asemenea, acum câtiva ani, cineva a oferit familiei noastre o scurta vacanta de schi în Colorado. Cu banii pe care îi primim de la sponsori în fiecare luna, si care sunt limitati, nu ne-am fi putut permite o asa rasfatare. Si, probabil cel mai important dintre toate, primii trei copii ai nostri s-au mutat în Statele Unite pentru diferite perioade de timp pentru a munci si economisi bani, si li s-a oferit mâncare si gazduire gratuit si au fost aproape de rude si prieteni plini de dragoste si bunatate.


  Toate aceste marturii (si multe altele) sunt dovada credinciosiei lui Dumnezeu de a avea grija de nevoile familiei noastre de când am hotarât sa ne lasam rude, case, si multe altele de dragul Evangheliei. Nu putem sa depasim darnicia lui Dumnezeu. (Marcu 10:29, 30)

  Sursa
  Misiunea este Posibila
  Autor Brad Hayes- misionar in Romania


   

  © 2015 Resurse pentru misiune