SUSTINERE MISIONARI

  Alătura-te altora pentru maximizarea impactului misiunii


  Putem sa facem mai mult împreuna, în timp ce fiecare din noi îsi face partea lui personala. Aici sunt câteva sugestii privitor la felul în care putem deveni parteneri cu cei din biserica pentru a extinde impactul misiunii.


  A. O echipa pentru lucrarea de misiune. Daca în biserica ta nu este o echipa de misiune îl poti întreba pe pastor/conducator daca ti se permite formarea unei astfel de echipe care sa împlineasca marea trimitere în biserica. Daca exista deja o astfel de echipa, întreaba cum îi poti ajuta. Gândeste-te serios cum poti sa te îngrijesti mai bine de misionari. Famillile din biserica se întâlnesc ca sa se joace sau sa se uite la programe sportive sau sa vorbeasca despre viata; puteti vorbi de asemenea despre cum puteti binecuvânta sau încuraja un misionar sau sa planificati sau sa ajutati la o strângere de fonduri. De ce nu? Poti chiar sa intri pe Google si sa cauti “resurse pentru o echipa de misiune” ca sa gasesti ajutor în a dezvolta o strategie de misiune în biserica ta.


  B. Parteneri de rugaciune. Te poti întâlni periodic cu prietenii sa va rugati pentru misionari si lucrarea lor. Poti alege una sau mai multe zile pe luna în care tu si partenerii tai faceti un efort special sa va gânditi si sa va rugati pentru anumiti misionari. Noi am facut acest lucru împreuna cu familia noastra ca parte din timpul devotional. Faptul ca ne-am rugat pentru misionari când copiii nostri erau înca mici a avut impact pentru ei în special în pregatirea lor pentru a deveni ei însisi misionari.


  C. Misiune prin media. Pune o fotografie sau un bilet cu motive de rugaciune ale unui misionar pe frigiderul tau sau pe un perete ca sa îti aduci aminte sa te rogi pentru ei. Îngrijeste-te ca fiecare membru din biserica sau persoana din lista de email a acelui misionar sa primeasca un biletel din acela. Cauta sa incluzi anunturi legate de misiune în foaia de informare a bisericii tale.


  D. Fonduri medicale. Comitetul de misiune al unei biserici pe care o cunosc a donat un mic procentaj din strângerile lor lunare pentru misiune pentru a forma un fond medical de urgenta pentru misionari. Un misionar cu care am lucrat a putut sa foloseasca acele resurse pentru alinarea unei dureri dentare cronice.

   

  E. Fii o “voce” pentru misiune
  Familia mea si eu suntem misionari care traim prin credinta din sponsorizarea lunara care ne este oferita de oameni care cred în noi si în lucrarea noastra. În acleasi timp si noi sustinem lucrari de misiune din alte locuri ca familie si devenim o voce pentru misiune în diferite locatii în tara în care slujim. Dupa ce
  faci mai mult pentru misiune, poti sa devii mai mult pentru misiune! Schimba-ti atitudinea fata de misiune ca sa poti sa cresti în credinta ta cu privire la cum si cât de mult te poate folosi Dumnezeu în acest domeniu important. Am adoptat acest motto în ce priveste misiunea în viata mea -- “Orice pentru un misionar”.Acest motto m-a ajutat sa îmi conduc inima, pasii si deciziile.
  Folosesc acest motto când este vorba de ce pot sa dau, nu referitor la ce pot sa primesc ca si misionar.

  Pasi pe care sa îi urmezi în a “deveni o voce”

  • Determina posibile persoane de legatura. Roaga-te pentru calauzire în a cauta oameni care sa te ajute ca la rândul tau sa ajuti lucrarea de misiune si pe misionarul tau. Fa o lista cu cei care îti vin în minte.
  • Stabileste întâlniri. Întâlneste-te cu acesti oameni ca sa vorbiti si sa gasiti împreuna idei. Acesti oameni ar putea fi:

  - Un prieten
  - Seful tau
  - Organizatii din care faci parte
  - O ruda înstarita care are o inima generoasa
  - Grupul tau de relatii
  - Pastorul tau sau grupa de misiune a bisericii

  • Stabileste locuri noi în care sa vorbesti. Când misionarul tau este în oras, gândeste-te sa îl inviti sa vorbeasca la alte biserici sau grupuri, mari sau mici, pe care tu le frecventezi. Am fost invitat sa vorbesc la Cluburi “Rotary”, scoli particulare si de stat, grupuri de tineret, cercuri de casa, biserici de diferite denominatiuni, lucrari diferite pe lânga biserica, întâlniri de barbati si de femei, mic-dejunuri, etc. Ca si misionar, voi merge oriunde Domnul îmi da o ocazie sa merg.

  Tine minte: sa nu te îndoiesti de abilitatea ta de a avea impact.
  S-ar putea sa spui sau sa crezi “nu pot sa fac asta: nu pot sa fiu o voce, nu pot sa vorbesc cu oamenii despre misiune,mi-ar fi rusine si ar fi un esec total!” Dar singurul motiv din care spui ca nu poti este ca tu spui ca nu poti. Nu ai nevoie decât de un motiv pentru care ar trebui si poti sa o faci, nu 20 de motive
  pentru care nu poti.

  Sursa
  Misiunea este Posibila
  Autor Brad Hayes- misionar in Romania

  © 2015 Resurse pentru misiune