SUSTINERE MISIONARI

  Mergi într-o scurtă călătorie misionară

  Avea aproape 10 ani de misiune intr-o tara asiatica, atunci cand cativa pastori romani au venit pentru prima data sa o viziteze la locul de lucrare. Pentru ea era ceva total nou, pur si simplu nu stia cum sa se raporteze la acest nou eveniment. Cum nu avusese prea multi vizitatori, nici nu avea o camera de oaspeti sau ceva potrivit pentru ei in micul ei camin aranjat in stil local, asa ca  primul lucru la care s-a gandit a fost sa le inchirieze camere la cel mai bun hotel din oras. Praful, mizeria, umezeala, galagia, sigur nu ar fi fost pe placul unor oameni neobisnuiti cu un astfel de loc.

  Cand au sosit, sentimentele ii erau amestecate? Cum ar fi trebuit sa se raporteze la ei? Pastorul ei din biserica de acasa nu ii scrisese niciodata si rar facuse vreun gest sa mobilizeze biserica sa o sustina cu cate o colecta. Nu stia nici cum sa se adreseze. A pastrat distanta deci, le-a prezentat lucrarea ei acolo in linii mari, simplu, fara sa intre in amanunte sau sa vorbeasca despre lucrurile cu care se confrunta. Intrebarile lor i-au parut la inceput suspecte. Si-a pus cumva un zid in fata... Nimeni nu-i mai fusese parinte spiritual de multa vreme.  La un moment dat unul dintre ei a privit-o cu blandete si i-a spus ca sunt acolo s-o binecuvanteze, sa se roage pentru ea. I-a zis chiar sa le spuna pe nume si nu cu atatea titluri de "pastor" si "dumneavoastra" in fata. Pentru o clipa a ramas blocata. Cat? Ce putea spune? Inafara de familia ei nimeni nu o intrebase pana atunci daca ii este greu sau usor, daca are ceva pe suflet, daca are nevoie de rugacine. pur si simplu cuvintele 

   


  În timpul unei calatorii misionare Domnul te va învata multe lucruri despre tine si despre stilul de viata al unui misionar. În ultimii trei ani am avut aproximativ 100 de vizitatori în România. Ne bucuram sa avem asa multi vizitatori si Domnul este credincios si deseori ofera celor care ne viziteaza experiente puternice care le schimba viata.

  Vizitarea misionarului pe care îl sustii (daca ai unul) ar putea fi un sacrificiu, dar va merita fiecare banut. Ce modalitate mai buna sa îi întelegi si sa îi sustii decât sa te duci tu însuti, sa vezi unde stau si sa înveti mai multe despre modul lor de viata si viziunea lor cu privire la ceea ce fac? Vizita ta îti poate deschide ochii fata de lumea misionarului si te poate echipa mai bine sa te rogi specific pentru el. În plus, îti va da o întelegere mai buna referitor la cum poti deveni partenerul acelui misionar si cum îl poti ajuta în îmbunatatirea lucrarii si vietii lui. În timpul acestei calatorii, cauta modalitati relevante în care sa îl sustii pe misionar dupa ce te întorci acasa.

  Cei care ne viziteaza ne binecuvânteaza temporar cu ajutor si partasie de care avem nevoie în timp ce merg cu noi pe câmpul de misiune. Dar, dintre cei care ne viziteaza, procentajul celor care devin partenerii nostri în mod continuu este foarte mic. Ajutorul din partea celor care ne cunosc si cred în noi ar face o diferenta uriasa pentru noi lunar, oferindu-ne resursele necesare pentru a acoperi nevoile curente, a extinde lucrarea si a folosi potentialul de care dispunem.

  Sunt multe carti bune disponibile, care te pot ajuta sa îti pregatesti inima si atitudinea pentru o calatorie misionara scurta.
  Aici sunt câteva carti pe care noi le recomandam vizitatorilor nostri:
  - How To Get Ready For Short-Term Missions
  Anne-Geri Fann & Greg/Taylor Nelson Reference
  - Serving With Eyes Wide Open
  David A. Livermore/Baker Books
  - Serving as Senders
  Neil Pirolo/ Emmaus Road International

  Câteva efecte pozitive ale calatoriilor misionare pe termen scurt
  1. Calatoriile misionare dau oamenilor ocazii sa fie folositori în domenile în care ei au primit daruri si chemari de la Dumnezeu, sau prin hobby-urile lor într-un fel care îl glorifica pe Dumnezeu
  într-un mediu inter-cultural.
  2. Calatoriile misionare le permit crestinilor sa vada si sa experimenteze ce înseamna misiunea, si este posibil ca sa le prezinte destinul si viitorul lor camin.
  3. Calatoriile misionare le expun crestinilor maretia lui Dumnezeu în lumea Lui.
  4. Faptul ca iesim din zona noastra de confort în timp ce slujim într-o calatorie misionara ne face sa ne deschidem într-un mod nou la calauzirea Duhului Sfânt.
  5. Când vin vizitatori din alte tari si lucreaza în bisericile locale, aceasta adauga credibilitate acelei biserici si îmbunatateste marturia bisericii în comunitatea acesteia.
  6. Folosirea darurilor, a chemarii si a ideilor de lucrare ale vizitatorilor da misionarilor idei noi si practice pe care sa le implementeze în lucrarea lor.
  7. Echipele care viziteaza sunt uneori folosite de Domnul pentru a deschide usi pentru modalitati de slujire care nu existau în locul respectiv înainte.
  Sursa
  Misiunea este Posibila
  Brad Hayes- misionar in Romania

  © 2015 Resurse pentru misiune